Elektrická rotační sekačka



host - 76.104 (?)
2.8.2016 19:51

Koupil jsem sekacku Hecht 1805. Na hodnoceni je prilis brzo, protoze jsem sekal slovy trikrat.

Je nova, takze seka dobre a bocni vyhoz je velmi sikovna vec na sekani nizsi travy.

Zda-li vydrzi take deset let, tak jako ta predchozi, je hudba budoucnosti.

Honza

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7   
                     
host - 39.32 (?), 24.4.2014 19:04
Seřízení ventilů není snadné pro dnešního člověka, ale není to bůhvíco. Při ploše 800 m2 je seřízení otázka jednou za 5 let, větší plochu tak za 2-3 roky. OHC se seřizuje po delších lhůtách, protože je rozštelování vůle ventilů menší, nejsou tyčky jako u OHV, které jsou ovládány vačkou ve skříni motoru a vačka je daleko od zdvíhátek/ ventilů a na delším úseku se nahromadí víc nepřesností. OHC má vačku v hlavě válce a ta je poháněna řemenem ze skříně. Vačka přes zdvíhátka ovládá ventily, vzdálenost je velmi malá a vůle se mění nepatrně. I tak OHV je pro sekačku, nebo malotraktor motor s malou náročností na údržbu. Setkal jsem se s Hondami OHV, kde nebyly ventily seřizovány 10 let a nepoznali byste podle chodu a výkonu rozdíl. Rozhodující je intenzita provozu, velmi zatížený motor by měl mít pravidelné servisní prohlídky, méně zatížený motor alespoň 1 za rok výměna oleje, i když provozní hodiny neodpovídají ještě výměně, stejně preventivně nechat seřídit ventily po několika letech provozu.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1408) - 179.38 (?), 25.4.2014 12:38

Já bych té křehké dívce poradil kupovat namísto požadované el.sekačky raději sekačku benzínovou, protože i když to na první pohled nevypadá, s benzínovou se pracuje lehčeji(samozřejmě s pojezdem).

Měl jsem možnost (taky mi nic jiného nezbylo, nová byla v opravě),pracovat po několik týdnů se starou sekačkou elektrickou.Na menší zahradě přehuštěné stromky, a jinými překážkami jsem byl nucen dávat pozor na el.kabel.Ten neřád byl vždy připraven ochotně páchat harakiri skokem pod rotující nože.Furt mějte na paměti, kde se kabel nachází(za sebe nevidím, když mám sto věcí před sebou)abych nepoškodil stromky, a jiné rostliny.Kombinace zástrčka/zásuvka taky není spolehlivá, proto se někdy stane, že samice zůstane za samcem pozadu...v tu ránu sekačka-neřád odmítá pracovat.Taky hlava computer musí průběžně propočítavat, a vypočítat co nejvýhodnější vhodné trasy po vrstevnici, v kombinaci s vracečkami, aby to ergonomicky vycházelo.Ani dlouhatánská prodlužka nedosáhne na nejvzdálenější místa zahrady...no?...a co teď?

Nevím, zda se nějaké sekačky vyrábějí se zpátečkou, ale asi né.Každopádně benzínové sekačky s pojezdem mají taky tu výhodu, že je netřeba tlačit dopředu, využívám této výhody nesčetněkrát často... ba co víc, nechávám se do kopce sekačkou vláčet,... jak ten kapesníček ve větru vlaju za ní.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 111.65 (?), 8.7.2016 9:43

Dobrý den,

dovolil bych si pokračovat v tématu el.sekačky, namísto zakládání nového vlákna.

Zdá se, že přišel čas na výměnu sekačky. Stávající je elektrická stiga 48 s pojezdem pořízena v roce 2005 (motor 2kW). Výkon je OK, kvalita zpracování slabší. Po 10 letech práce docela vibruje, což není při práci příjemné. Dále, centrální nastavení přední-zadní kola je vedeno ze spoda na šasi, takže se výborně zanáší trávou a je to velmi nepraktické.

Jako šikovné řešení mi u nových modelů přišel boční výhoz, což stávájící sekačka nemá.

Rád si nechám poradit, jakou zvolit alternativu a zcela jistě to bude opět elektrická s pojezdem. Viděl jsem pochopitelně stigu, dále pak hecht, viking. Zahrada má 2000m2, je ve svahu a seká se na několikrát.

Děkuji. Honza

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 254.19 (?), 2.8.2016 7:30

Hezký den

Taky zrovna řeším, co koupit el./benz. s pojezdem. A jsem na vážkách.
Nejdříve mé zkušenosti:


1. Měl jsem el. s pojezdem od Hechtu cca 8 let starou, typ neznám, už typ smazal a štítek je někde v … Takže – kovový kryt – bez závad, kolečka na ložiscích – v pohodě, jenž ty hnaná jsou s tak malým vzorkem, že kloužou, no co by neudělaly české ručičky, do koleček jsem na šrouboval samořezné vruty a už to chodí. Uchycení motoru k rámu sekačky – plast ABS, po prvním roce utržen – motor jen seděl svou váhou na rámu, jenže já si dal práci celý plastový kryt zespod opatřil pozinkovaným plechem, který přišrouboval a ještě přilepil eprozinem, takže od té doby bez problémů (a to seču hlava nehlava – kameny ne kameny). Pojezd – super bez závad, zpočátku se mi zdála rychlá, ale teď se mi zdá, že to je akorát, jen pořád problém s lankem pojezdu, vždy se na jedné straně jak na potvoru prořeže o výstupy z bovdenu, takže každý rok nový (ještě poznámka: mezi motorem a pohonem kol je řemen, a konstrukčně je to uděláno tak, že se ten tunel zanáší trávou, což když je jak v mém případě bez možnosti rychlého přístupu pěkná blbost, takže jsem do krytu sekačky rozbrušovačkou udělal otvor, kterým můžu tunel vyčistit). Koš sice 45 l ale nic se do něho nevleze. Výhoz – při vysoké a mokré trávě se ucpává (tady inženýři udělali chybu). Nůž - mi vydržel celou dobu, sice teď je na odpis. Motor – 1800 W, dobrý, je chlazen proudícím vzduchem (i když jsem tomu konstrukčnímu řešení nevěřil ale fungovalo to, motor se nikdy nepřehřál), ale vysokou trávu musím sekat na dvakrát. Jenže motor je opatřen brzdou, a ta mi přestala včera fungovat a nedovolila motoru se roztočit, snažil jsem se to opravit, a tady jsem narazil, když jsem motor rozebíral, a to sem musel použít hodně hrubou sílu, jsem asi někde poškodil vinutí statoru, takže moje chyba a sekačka je v háji, jinak jsem přesvědčen, že by dále fungovala. A na závěr, pozemek mám cca 1h a sekl jsem co 14 dnů. Za dobu co ji mám, jsem kabel přesekl jen 3x a to fakt mojím absolutním ignorantstvím, kdy jsem jel hlava ne hlava. Už jsem si zvykl jak klást kabel a jak postupovat abych ho nepřejížděl, zbytečně ho nevlekl za sebou a prostě při sečení nepřekážel.


2. Tedy na co dát pozor u sekačky? Při šířce záběru 48 cm, el. motor min. 1800W. Korový rám, nutností, pojezd nutnost. Uchycení motoru? Je-li to plast, tak pozor, může se utrhnout, když nůž narazí na kámen a zastaví se, motor má dost síly aby ten plast zcela zdevastoval. Otvor výhozu – musí být nejenže dost velký, ale hlavně v něm nesmí být žádné žlábky, výstupky apod, to platí o cele cestě trávy od nože do koše. Dávat pozor jak je proveden bovden, kterým ovládáte pojezd, mem případě se přeřezal. Jsem proti centrálnímu nastavování výšky sečení, když máte vysokou trávu, můžete v předu sekačku přizvednout a nemusíte jezdit 2x. Rovněž boční výhozy pro mulčování se mi nelíbí, bude se to tu ucpávat, a je-li to plast, místo, které se nejdříve poškodí. Já nikdy nemulčoval, nemám to za potřebí, všechnu trávu vždy zužitkuji.


3. Benzín či el. No v sekačkách to nemohu posoudit, ale mám řetězové pily. Nedám dopustit na el. – vytáhnu, připojím a řežu, je tichá, 2x lehčí, a nevibruje a je dokonce silnější. A benzínovou – koupit benzín, přivést, namíchat s olejem pro dvoutakt, dolít, napumpovat a nastartovat (no na začátku sezóny je to vždy porod), a to benzín po 2 měsících je na vyhození, neboť ti blbi dávají do benzínu bio složky, které se rozkládají a znehodnotí ho. Když to vemu kolem, práce jak na kostele. To nemluvím, filtru na vzduch, že jsem benzínovou musel co 2r dávat na seřízení, za nemalou částku.


Takže na závěr. Zajímalo by mne, skutečně jak je to s benzínovými sekačkami. Má ji soused, stejně velký pozemek jako já, a není rychlejší, navíc furt ji v garáži tůruje min. 3x za rok, což znamená, že ji určitě seřizuje. Rád bych si skutečně přečetl reálné zkušenosti, než to co vyplivnou prodejci – 50% blbosti nebo dokonce lež.

Jarda

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 245.162 (?), 2.8.2016 8:40

Vibrace - vyměnit ložiska, pokud jsou příčinnou, ale většinou bývá nevyvážený nůž. S výběrem Vám neporadím, poněvadž na tak velkou plochu s el.sekačkou bych si netroufl.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 76.104 (?), 2.8.2016 19:51

Koupil jsem sekacku Hecht 1805. Na hodnoceni je prilis brzo, protoze jsem sekal slovy trikrat.

Je nova, takze seka dobre a bocni vyhoz je velmi sikovna vec na sekani nizsi travy.

Zda-li vydrzi take deset let, tak jako ta predchozi, je hudba budoucnosti.

Honza

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
<  6,  7   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?30.4.2024
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika