Dolmar MS 340

pylorus - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (113) - 35.166 (?)
7.8.2011 11:21

Zdravim,
diky za prima fotky. Nedavno jsem misto hobby krovinorezu partner B322 (cest jeho pamatce :-) poridil profi Dolmar MS 4510 za cca 15000 a jsem maximalne spokojeny. Pri vyberu sehraly roli i Vase komentare, takze velky DIK!

Jak uz jsem psal vedle - poridil jsem profi stroj, kvalitni loziska, velky vykon, nedusi se ani v te nejvyssi trave, nuz si hrave poradi s malinim, krovim a jinym bordelem. Kroucena struna seka jakoukoli travu (sucha, mokra, vysoka, nizka, mekka, tvrda) a trava se nenamotava! Pilovy list jsem zatim nezkousel. Dolmar zatim posekal vse, co jsem mu predhodil. Nevyhodou je vyssi cena (i kdyz jsem vychytal akci) vyssi hmotnost, avsak s dodavanym postrojem se vaha dobre rozlozi na telo, takze pohoda. Je vsak pravda, ze drobnym postavam bych tento stroj nedoporucil. S partnerem stacilo mit vhodnou obuv a ochranne bryle. U MS 4510 bych bez oblicejoveho stitu a vhodneho - pevneho obleceni nesekal ani minutu - ten narust vykonu a otacek je opravdu velmi znat a odletujici kaminky a kousky porostu dokazi velmi bolestive poranit. Nasekano cca 15 nadrzi. Udrzovana plocha - zahrada 4000m2 (s nekolika svahy) a druha zahrada 2500m2 (rovna). Krovinakem samozrejme nesecu celou plochu, ale jen okraje a nepristupna mista. Dale jsem vycistil nalety (bezinky, hloch, maliny atd) z okoli domu a zahrad. Nuz hrave bere stonky a kminky v prumeru okolo 2 cm. Ruzne koprivy, slahouny atd. nejsou absolutne zadny problem.

A na zaver otazka: Abych se z MS4510 mohl jeste dlouho radovat, je vyzadovana nejaka specialni pece, kterou byste pri udrzbe doporucil?

Diky M.V.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 44.31 (?), 3.7.2010 18:42, zobrazeno: 11657x

Po 10 letech intenzívního provozu jsem nafotil profesionální motorovou kosu MS 340. Je používána na sečení vysoké trávy i dosíkání strunou. Zatím nebyla žádná závada, pouze bylo několikrát nutné vyměnit palivový filtr, vyčistit sítko v karburátoru a samozřejmě mazat úhlový převod. Přednosti: vynikající motor s velkým výkonem a nízkou spotřebou, robustní, přitom relativně lehká kontrukce, kvalitní antivibrační systém, vynikající chlazení, extrémně odolné uložení hřídele a dimenzování úhlového převodu. Mínusem je změna nastavení držadla - je nutný klíč, změna nástrojů - nůž/strunová hlava je nutné otočit podložku viz. obr. Celkové hodnocení - vynikající přístoj, extrémně spolehlivý, extrémně výkonný.

Mazání úhlového převodu - nepřeplňovat, dle intenzity provozu, doporučený mazací tuk na úhlové převody
Mazání úhlového převodu - nepřeplňovat, dle intenzity provozu, doporučený mazací tuk na úhlové převody
Kontrola stavu svíčky - 0,5 mm vzdálenost elektrod, při správném nastavení karburátoru a  poměru směsi 1:50 není co řešit
Kontrola stavu svíčky - 0,5 mm vzdálenost elektrod, při správném nastavení karburátoru a poměru směsi 1:50 není co řešit
Robustní antivibrační systém
Robustní antivibrační systém
Robustní a kvalitní tlumič
Robustní a kvalitní tlumič
Sítko v karburátoru po vyčištění
Sítko v karburátoru po vyčištění
Přístup k údržbě sítka v karburátoru je snadný, bez demontáže karburátoru
Přístup k údržbě sítka v karburátoru je snadný, bez demontáže karburátoru
Nylonový filtr je pro takový přístroj bezproblémová filtrace
Nylonový filtr je pro takový přístroj bezproblémová filtrace
Tyto šrouby se musí povolit a dotáhnout při nutnosti změny nastavení držadel
Tyto šrouby se musí povolit a dotáhnout při nutnosti změny nastavení držadel
Extrémně velké chladící plochy, předpoklad velkého výkonu a spolehlivého chodu motoru
Extrémně velké chladící plochy, předpoklad velkého výkonu a spolehlivého chodu motoru

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 44.31 (?), 3.7.2010 18:57

MS 340

Při změně nástroje je nůž/strunová hlava je nutné změnit nastavení krytu - otočit podložku
Při změně nástroje je nůž/strunová hlava je nutné změnit nastavení krytu - otočit podložku
Palivový filtr je nutné vyměnit
Palivový filtr je nutné vyměnit
Sání chladícího vzduchu
Sání chladícího vzduchu
10 let náročného provozu bez závady
10 let náročného provozu bez závady
Strunová hlava - kryt by měl být v poloze nižší ( vzhledem k tomu, že je používán hlavně nůž to majitel na strunu nemění, ale měl by)
Strunová hlava - kryt by měl být v poloze nižší ( vzhledem k tomu, že je používán hlavně nůž to majitel na strunu nemění, ale měl by)

host - 45.171 (?), 25.7.2011 12:37

Dobrý den.Seču výce než 13let sad a vinici křovinořezem stihl FS80.Protože mě servisák doporučil poohlédnout se po novém tak jsem po zralé úvaze vybral Dolmar MS-340.Chtěl bych se zeptat jestli pasují nože a strunová hlava se stihlu na dolmar?Děkuji Martin

pylorus - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (113) - 35.166 (?), 7.8.2011 11:21

Zdravim,
diky za prima fotky. Nedavno jsem misto hobby krovinorezu partner B322 (cest jeho pamatce :-) poridil profi Dolmar MS 4510 za cca 15000 a jsem maximalne spokojeny. Pri vyberu sehraly roli i Vase komentare, takze velky DIK!

Jak uz jsem psal vedle - poridil jsem profi stroj, kvalitni loziska, velky vykon, nedusi se ani v te nejvyssi trave, nuz si hrave poradi s malinim, krovim a jinym bordelem. Kroucena struna seka jakoukoli travu (sucha, mokra, vysoka, nizka, mekka, tvrda) a trava se nenamotava! Pilovy list jsem zatim nezkousel. Dolmar zatim posekal vse, co jsem mu predhodil. Nevyhodou je vyssi cena (i kdyz jsem vychytal akci) vyssi hmotnost, avsak s dodavanym postrojem se vaha dobre rozlozi na telo, takze pohoda. Je vsak pravda, ze drobnym postavam bych tento stroj nedoporucil. S partnerem stacilo mit vhodnou obuv a ochranne bryle. U MS 4510 bych bez oblicejoveho stitu a vhodneho - pevneho obleceni nesekal ani minutu - ten narust vykonu a otacek je opravdu velmi znat a odletujici kaminky a kousky porostu dokazi velmi bolestive poranit. Nasekano cca 15 nadrzi. Udrzovana plocha - zahrada 4000m2 (s nekolika svahy) a druha zahrada 2500m2 (rovna). Krovinakem samozrejme nesecu celou plochu, ale jen okraje a nepristupna mista. Dale jsem vycistil nalety (bezinky, hloch, maliny atd) z okoli domu a zahrad. Nuz hrave bere stonky a kminky v prumeru okolo 2 cm. Ruzne koprivy, slahouny atd. nejsou absolutne zadny problem.

A na zaver otazka: Abych se z MS4510 mohl jeste dlouho radovat, je vyzadovana nejaka specialni pece, kterou byste pri udrzbe doporucil?

Diky M.V.

Jani02 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (277) - 86.26 (?), 7.8.2011 12:02

Preskočil ste z Bleriotovho lietadla vyrobeného za prvej vojny na 29 od uja MIG - a.

By bolo divné keby ste nebol happy

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 208.27 (?), 7.8.2011 14:07
Stačí dodržovat návod a doporučil bych olej Dolmar profesional 1:50.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz