Dolmar a Metaltec
|
|
 |
 |
host - 176.32 (?) 1.9.2008 12:39
Bunny pisal, ze nechodi kazdy den do lesa a ze zaraba aj inac, nie v lesea to inac je lepsie :) a pojdem asi aj tak, ale len zo psom sa prebehnut, hriby pozriet ci nejake nie su... som chcel s autom do umyvarne a statny sviatok je, idem tento tyzden na kotrolu, uz som mal ist pred mesiacom, ale nechce sa mi, kontrolka mi tam blika ako svetla na diskoteke :D aj by som to vynuloval, ale chcem, aby ujo v servise mal dobry pocit, ze len on vie vynulovat servisny interval, tak mu nebudem kazit radost :)
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
J.S. - Diamantový Zahrádkář (3388) - 103.201 (?), 1.9.2008 12:04
Přesně tak, já jsem si to setsakrametsky vyzkoušel, proto to obhajuji, ale nikomu nevnucuji. Ovšem Vy zde přímo vnucujete, že to nefunguje. Ani nejlepší olej není u studeného motoru v počáteční fázi startu - navíc potom naředěný bohatou směsí v kritické fázi - na nejdůležitějších třecích plochách, tam se dostane později. Když to není dokonale mazané co vzniká - větší tření, větší opotřebení, větší odpory a jsme u toho - větší znehodnocení oleje, který vyplavuje uvolnění částice součástek,postupně větší netěsnosti při spalovacím procesu způsobují vyšší únik oleje do spalovacího prostoru, ten se potom spaluje - dostává zabrat KAT, dále se část splavuje do oleje a ten černá. Dále se zvyšuje tlak do skříně motoru - viz. odvětrání motoru. Nic, příští lekce bude o tom, co v motoru znehodnocuje olej, ale ještě jste nepochopil stále první lekci. Jinak to dlouhé jsem jen okopíroval, ty studené starty popsal jeden odborný servis. Jinak Bunny, když jde o jádro problému, tak vycouváte, nebo se odmlčíte, asi nevíte a potom to znova otevřete. Zde to bylo zase tak, už po nevím kolikáté. Mám z toho takový dojem, že si zde léčíte nějaké mindráky a vůbec na to nemá vliv, že jste ze Slovenska. Byl jsem tam na vojně, je to stejné, jako všude jinde a jako všude jinde se najdou lidé, kteří se chovají přesně, jako Vy. Pokud Vám jde o to, abyste zde komplikoval diskuze a řešil věci od problému, tak musím uznat, to se Vám povedlo. Všimněte si, že vývoj u p. R.B. a Vás byl dost podobný. Pouze jste jej neoslovil ohledně rady výběru pily, ale perfektně Vám vyhovoval jeho vstup do diskuzí a počáteční neshody se mnou. Ovšem mezi Vámi je jeden propastný rozdíl. On dokázal uznat a dokonce se i omluvit, když poznal, jak to je. Možná Vám alespoň toto dojde. Já to nečekám, ale začněte u p. R.B., možná byste mohl ukázat konečně svou lepší stránku - jestli si nepamatujete - olej Stihl.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 176.32 (?), 1.9.2008 12:21
viete co, kludne napiste do ustavu maziv a paliv resp. na vysoku skolu u vas, ktora vychova odbornikov na oleje a na maziva a zacnite:
dobry den,
volam sa jiri sekanina a chcel by som oponovat nazoru vasho dlhorocneho pracovnika, ktory tvrdil, ze olej pri vymene ma byt znecisteny, lebo necistoty z motora su tak odstranene. ja mam iny nazor a to ten, ze ked tam pridate "zazracny pridavok" tak olej po predpisanej vymene je cisty, vobec ho netreba menit a urcite ani motor nie je zaneseny.
ako dokaz vam davam 2 rocne pouzivanie mojho automobilu, ktory este stale funguje a vyjadrenie servisaka, ktory povedal, ze olej netreba menit (len na zaklade vizualnej kontroly)
S pozdravom J.S.
druhy vas list smerujte na automobilove koncerny, zacnite rovnako a zdoraznite, ze nechapete preco neodporucaju "zazracny pripravok", ked vy ho uz 2 roky uspesne pouzivate v aute a v pile dokonca 5 rokov!!! a vsetko funguje, napadnite ich konstrukterov a testy motorov na niekolko stotisic kilometrov resp. milionov km a do prilohy dajte videa z televiznych reklam ako dokaz, ze to funguje
ja vas len prosim, nenapadajte ludi s tym, ze maju iny nazor a nevyskusali "zazracny pripravok", lebo kazdy vyrobca motoru to vyslovene zakazuje, teda to nikto skusat ani nebude, skusaju to ustavy, vyrobcovia (verte mi, ze maju na to laboratotia lepsie vybavene ako vasa dielna) a ti vravia, ze "prisady"nie...
to je ako nazor, ked si vypijem, tak sa mi lepsie jazdi, opity jazdim super, ale vy neviete o com pisem, vy nejazdite opity, tak mi neoponujte, vy nemate s tym skusenost a ani nikto mat nebude, lebo kazdy respektuje zakon...
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 4.243 (?), 1.9.2008 12:31
Já to odlehčím - jak to, že Bunny není v lese? Berte to prosím jako žert!!
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 176.32 (?), 1.9.2008 12:39
Bunny pisal, ze nechodi kazdy den do lesa a ze zaraba aj inac, nie v lesea to inac je lepsie :) a pojdem asi aj tak, ale len zo psom sa prebehnut, hriby pozriet ci nejake nie su... som chcel s autom do umyvarne a statny sviatok je, idem tento tyzden na kotrolu, uz som mal ist pred mesiacom, ale nechce sa mi, kontrolka mi tam blika ako svetla na diskoteke :D aj by som to vynuloval, ale chcem, aby ujo v servise mal dobry pocit, ze len on vie vynulovat servisny interval, tak mu nebudem kazit radost :)
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 200.220 (?), 1.9.2008 14:08
Toho Vašeho psa je mi moc líto. J.Z.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 176.32 (?), 1.9.2008 12:53
pan Sekanina,
ja vas skutocne prosim, navstivte odbornika na manazerske uctovnictvo a dajte si vysvetlit pojem oportunitne naklady, podnikovy ekonom nestaci... tiez necakam od vas ospravedlnenie, len nechapem, preco urazate a posmievate sa z nieco, comu nerozumiete... nestaci definicia, ktoru si najdete na internete, skutocne to prekonzultujte s odbornikom, budete o nieco mudrejsi a mozno podobne prispevky nebudete uz pisat.
velmi pekne vam dakujem
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
J.S. - Diamantový Zahrádkář (3388) - 103.201 (?), 1.9.2008 13:08
Jednu věc nechápu, proč píšete po sobě třeba i 3 příspěvky. Že by to bylo podle toho, jak to myslí?? Nevím, ale opět jste sedl na lep, neboť jsem pouze použil Vaši oblíbenou strategii, že do daného problému zatahujete nesouvisející věci, abyste mlžil, že nevíte. Musím uznat, že doposud jsem o těchto nákladech nevěděl a když jsem zjistil o čem jsou, tak vím, že mi to nechybí. Život je o něčem jiném, než počítání kolik jsem mohl vydělat, kdybych... Peníze potřebuje každý, ale jak se z toho stane závislost, tak se začnou počítat jen náklady, ztráty a zisky.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 176.32 (?), 1.9.2008 13:25
zase vas nechapem, sadol na lep, mam vas, prichytil som vas a pod. toto velmi rad pouzivate... ja nemam nic proti tomu, ze neviete co su oportunitne naklady, nemate take vzdelanie a nepodnikate, mate ine prednosti, len nechapem preco napadate a urazate ludi, ktori vedia co su oportunitne naklady, o tom to cele je... preto som vas prosil, aby ste si to prekonzultoval s odbornikom a ked o tom budete vediet viac, tak nebudete urazat, dufam...
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 176.32 (?), 1.9.2008 12:46
pokial viem:
Radek sa neospravedlnil za urazky na mna, ked som ho upozornil na to, ze link, ktory dalna diskusiu nefunguje, naopak napadal ma dalej...
Radek sa neospravedlnil za to, ked som tvrdil, ze olej, ktory popisuje Stihl pod takym nazvom nedistribuuje nikde vo svete, dokonca k datumu diskusie 30.8. ani v CR, Radek mal stare informacie, ale napadal ma dalej, urazal dalej...
nevsimol som si ziadne ospravedlnujem sa, len urazky... a pri tom som napisal, ze pomylit sa moze kazdy, dolezite je chybu si priznat, on to tak neurobil, aj ked som bol jediny, ktory napisal, ze link funkcny nie je, aj ked som nebol jediny, ktory napisal, ze olej sa pod takym nazvom nepredava...
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|