Dakr Proton vs.Vari Agatha

host - 36.11 (?)
17.5.2016 22:00

přesně tak

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 9.6 (?), 17.4.2016 18:44

Ony tam mezi motory (myslím mezi GCV 160 a GCV/GSV 190) rozdíly jsou. Na první pohled je siceúplně nepoznáte, ale 190ka má díky vyššímu krouťáku menší spotřebu, je to poznat hlavně při náročnější práci - třeba zrovna když jezdíte s mulčovačem. Je znát, že stošedesátka jede ve velký zátěži víc na,,krev". U bubnovky ten menší výkon tolik nevadí, disk je jako setrvák a i když budete valit trávu vysokou metr a půl, posečete.

host - 9.6 (?), 17.4.2016 18:45

Reálný výkon GCV160 činí ale 3,3 kW...

host - 11.107 (?), 17.4.2016 19:09

Já rozumím tomu, že 190 jede tak nějak líp díky vyššímu krouťáku a snad i proto je XP200 na tom dobře. On krouťák tak nějak souvisí s obsahem motoru a snad i platí že obsah ničím nenahradíš. Někdo možná dopíše turbem, ale o tom to zde snad není. Výkon roste s otáčkama, při zatížení motoru otáčky klesají a "nastupuje" kroutící moment. Jde jen o to, kde se ty dvě křivky charakteristiky motoru protínají. Je taky fakt, že Hondy měli dlouho nejlepší - největší krouťák k obsahu motoru. Dnes už to tak markantní není.

host - 48.106 (?), 17.4.2016 19:12
Hlavně kvalitní součástku v motoru nenahradíš sebelepším marketingem.

host - 178.9 (?), 17.4.2016 19:17
A do třetice Vari vynášelo Hondy do nebes a jak se naskytla možnost dávat na stroje levné motory, začali lidem podbízet výměny s ověřeným čínským motorem. Až budeXP 200 po 20 a víc letech potřebovat výměnit jenom svíčky a seřídit ventily, tak se může dávat k Hondě. Zatím je to taky motor, jako taky jiné věci s číny.

host - 36.11 (?), 17.5.2016 22:00

přesně tak

host - 48.106 (?), 17.4.2016 19:10
Mě by zajímal reálný výkon XP 200, já jezdím s GXV 160 na 3 s dělaným vozíkem a s XP 200 stejný kopec s továrním dává na 2. Buben sekačky je setrvák a stačí ho udržovat v otáčkách. 160 ccm Honda si s ním hraje.

host - 9.6 (?), 17.4.2016 20:47

Já, než jsem XP pořídil, opravdu důkladně jsem se o něj zajímal - přeci jen, než něco pořídím, chci vědět, oč jde. Úplně mi stačilo, když jsem se dozvěděl, že Vari ho testovala a ladila 4 roky, ono to není jen tak, dát něco nového do prodeje. Myslíte si, že kdyby to byl takový šmejd, tak by ho pustili ven? Ani omylem, jsem zarytě přesvědčen o tom, že o zákazníky se opravdu zajímají a když je problém, aktivně ho řeší a nesnaží se nikoho napálit. Mnohokrát se na fórech a nejen tady píše, jak se staví varina k případným reklamacím, já myslím, že to mluví za vše.

Místo neustálýho srovnávání Hondy a XP jde o to, žebych se spíš zaměřil na to, co XP motor přináší: je to cenově dostupná volba pro lidi, co mají vysloužilý dvoutakt a potřebují nový motor. Proč ho zrovna nenabídnout na sekačky a další stroje, když se jim osvědčil? Třeba zrovna na Agathě je to nejobjemnější motor ve srovnatelný třídě a ještě k tomu použitý na sekačce, za kterou se opravdu nemusí stydět, vždyť podívejte se na Dakra, jak je ošizený, za všechno, co má Agatha v základu, musíte u Protona připlácet. A i po došperkování podběhem, řádkovací plachtou a dvěma noži to bude stroj jen tak napůl, ty detaily mluví samy za sebe...

Takže nakonec je jedno, s čím Agathu vezmete, v každé motorizaci je to povedená mašina... a pokud s Hondou, tak berte taky, jen to chce kvalitní benzín a praidelnou péči, to je základ.

host - 105.167 (?), 17.4.2016 20:56
No, nevím jak ty, já si kupoval Varinu s vidinou, že bude sloužit jako byla tradice. Tudíž ne jenom v záruce. A po záruce si můžeš akorát zjistit, kolik zacvakáš. Kdyby Honda neměla renomé, že vydrží cetiletý zátah a varina byla spolehlivostí vyhlášená, tak bych si koupil něco jiného.

host - 2.158 (?), 18.4.2016 6:23
Díky za rady a názory, vezmu si agathu. Je to už na první pohled bytelná a pěkně zpracovaná sekačka, proton obejdu obloukem, je ošizený jako hrom snad úplně ve všem.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz