Čínský křovinořez

Chalupář - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (303) - 111.132 (?)
24.6.2009 19:22

Přesně vím, které plíšky myslíte, mám je na hlavě u vyžínače McCulloch taky. Uvažuju, že je do hlavy zalepím Chemoprenem. Ještě jsem se k tomu nedostal.

Na karburátoru je u mě bez zastírání vyraženo "China"

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 3.99 (?), 24.6.2009 19:11

zdrvim krovinaky,
ja bych z cinskeho nemel strach. Mel jsem HQ, za ctyri roky obcasneho sekani prasknula ojnice na pistu, nebo jak se tomu rika. Oprava drazsi nez novy stroj. Nechal jsem si teda vnutit Partnera myslim 343, nechci ted bezet do garaze, ten sice bezi a startuje, ale za dva roky uz mam treti strunovou hlavu,. Uprimne receno, je to smejd. Plisky kde vychazi struna jsou tam jenom volne nasazene, ty jsem uz nekolikrat ztratil (jeden stoji 56 Kc) a nova hlava je za 486, a je z tak slabe umele hmoty, ze se dole hned prosoupe(za sezonu urcite) a to bud stredovy kolik nebo spodek hlavy. Koupite kolik novy a za mesic je prosoupany spodek hlavy, potom uz musite koupit celou hlavu novou. Ja uz mam treti, jak jsem psal. Byla tenkrat v nabidce, tak jsem za ni dal 8000 kc a nez se rozbije, zaplatim ji na strunovych hlavach jeste jednou. To se me u HQ nestalo za 4 roky ani jednou.
A tak ja bych se nebal cinskeho zbozi, stejne kazdy vetsi vyrobce tam ma svoji fabriku, kdyz ne tam tak nekde v Cechach nebo Polsku ci na Ukrajine a pokud ne, tak to stejne smontujou z tam vyrobenych dilu. Trend je naprosto jasny, lacina vyroba, at je to kdekoliv.
Tak podle meho nazoru klidne cinskou, moje pristi bude take cinska.

Chalupář - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (303) - 111.132 (?), 24.6.2009 19:22

Přesně vím, které plíšky myslíte, mám je na hlavě u vyžínače McCulloch taky. Uvažuju, že je do hlavy zalepím Chemoprenem. Ještě jsem se k tomu nedostal.

Na karburátoru je u mě bez zastírání vyraženo "China"

host - 3.99 (?), 24.6.2009 19:52

No tak vidite, jakej je to smejd. Chci je take zkusit zalepit, uz mam novou hlavu v aute ale chemopren, no ja nevim. Ten kdyz se trochu zahreje, tak nedrzi. Mozna k tomu jeste nejaky maly nyt nebo sroubek. A jeste chci zkusit dat na ten stredovy kolik a spodek hlavy nejaky plech a furt je to stejny problem, jak to prichitit, kdyz tam neni skoro zadne maso.

host - 94.76 (?), 24.6.2009 22:07
Plíšky kterýma vychází struna z hlavy křovinořezu jsou vyndávací (výměnné) proto, že do plíšků se časem od struny vymačká drážka a pokud je nevyměníme, struna začne velmi rychle ničit plast hlavy. Dále by se mělo lépe doplňovat strunu s vyndáním plíšků které se nasunou na konce strun a společně vloží do hlavy. Ale sám to takto nedělám. Nová hlava poloautomat stojí 260,- kč.(China), ale křovinořez China není. Je fakt, že když to někdo mění nad trávníkem lehce ztratí nejenom plíšky, ale i péro, matku, distanc podložku z převodovky. Pokud někomu se hlava rychle odře zespodu, je něco špatně. Křovinořez by měl být tak vyvážený, aby co nejmenší silou byla hlava tlačena do trávníku. Podotýkám že nemám nyní na mysli hlavy co mají valivý element bránící vydření hlavy a popisoval jsem hlavu křovinořezu řady P 400, 420...atd. protože 343 znám např. křovinořez HQ. Vyžínače mají odlišné hlavy, ale například u Culocha může nastat problém stejný.

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 24.6.2009 22:35

Souhlasím, problém je mezi řidítky a motorem. Kdo si neumí nastavit zavěšení tak, aby žací nástroj neležel na zemi, nemůže vynit výrobce, či stroj! Stejně tak je to i s průchodkami, častějším vydáváním se lůžka vychodí a tyto pak vypadávají. Je třeba se naučit doplňovat strunu bez jejich vyjmutí. A nemyslete, že to je oboje potíž jen amatérů, často s tím mají potíže i profesionálové! Poloautomatická hlava za 260 korun není žádný zázrak, takže od ní moc čekat nemůžete. Reálná cena kvalitní poloautomat hlavy je kolem 500,- Kč. Rozhodně nějaké šroubky na zachycení průchodek nikdo nemontujte! Rozhodíte vyvážení hlavy a pak budete nadávat co to je za krám ten vyžínač když se vám rozsypala převodovka!

host - 3.99 (?), 24.6.2009 22:36

plisky se vymackaji, protoze jsou to z nejakeho polohliniku. Kdyby byly alespon z materialu jako perove podlozky, vydrzely by asi vecne. Jenze to by se musely zakalit. Takhle se vylisuji z blata a je hotovo. Tedy ja nevim kdo jste, ale zasazovat plisky se strunou je hotovy nesmysl, to byste musl mit ctyri ruce. Uz takhle je to o nervy, kdyz plisky alespon castecne drzi, dat tam strunu a hlavu zavrit. Hlava se prosoupe naprosto snadno, material nebude silnejsi nez milimetr a to nesekam neco na betonu nebo na silnici ale louku po stranach, co nevzala uz sekacka. Ale taky nesekam 15 cm nad zemi. A tuhle jsem nasel pekny pero v travniku, tak jsem si ho dal do kapsy a az za tyden zjistil, ze je ze sekacky.
Doby, kdy se vyrabely veci aby neco vydrzely, jsou nenavratne v haji, ted se vyrabi, aby vydrzely do zaruky. Dele neni potreba. Bohuzel pro nas spotrebitele!

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 24.6.2009 22:42

3.99, průchodky z hliníku mají i značkové hlavy, pravda některé jsou z mosazi. 15 cm nad zemí není potřeba sekat, postačí si nastavit závěs 5 - 8 cm nad zem a jen lehce kontrolovat výšku řidítky a hlavně se pak NEHRBIT! Jednak potom bolí záda a hlavně je celé nastavení v háji! Ale poslední váš odstavec je také pravda, hlavně u levných věcí!

host - 3.99 (?), 24.6.2009 23:04

ja myslim, ze ta hlinikova pruchodka neni az tak veliky problem, vetsi problem je ze tam treba nedrzi a u me nemela zadna pruchodka sanci se nejak vysoupat, ja jsem vsechny ztratil. HQ, kterou jsem mel drive, tento problem nemela, a ani se za 4 roky nevysoupala. Kdyz jsem tedy kupoval novou, netusil jsem, ze takovyto problem muze vubec nastat. Jinak bych jim to hodil na hlavu. Nechci propagovat HQ, jak jsem jiz napsal, ojnice se zlomila po 4 letech obcasneho sekani, strunovou hlavu uz maji v ramci inovace vyroby zrejme stejny smejd, nevim, abych jim zase neskodil.

host - 94.76 (?), 24.6.2009 23:19
3.99 Teorie doplnění struny. Křovinořez otočíme „vzhůru nohama“ takže leží na motoru a říditkách. Demontujeme matku, péro, sundáme víčko a prázdnou cívku na kterou pečlivě namotáme strunu kterou konci zacvaknem do zářezů cívky. Pak na konce strun nasadíme plíšky, cívku se strunou vložíme do hlavy a plíšky zastrčíme do otvorů pro ně určených. Tím se zároveň uvolní struna ze zářezů cívky. Pak vrátíme víčko, péro a matku. Je dobré všechny díly před složením očistit od hlíny. Ale jak jsem psal, v praxi to takto sám nedělám. Je jasné že konstrukční „vylepšení“ strunové hlavy šrouby apod. je nepřijatelné a nebezpečné. Co se týče levných hlav, lidé mají na výběr, ale skoro vždy šáhnou po levné a tím přispívají k vašemu poslednímu pravdivému odstavci (22.36).

host - 3.99 (?), 24.6.2009 23:27

ja tam zadny srouby nemam, hlava je na zacvakavani. A prave date strunu, nastelujete, pridrzite u koliku, mezitim se struna asi tak trikrat povoli a rozmota, potom vezmete spodek hlavy a abyste ho mohl nasadit, tak ho musite preklopit a v tom vam alespon jeden plisek vypadne do travy. Tak pustite nasponovanou strunu, hledate plisek a zacinate opet od zacatku. . No jde to, ale chce to trpelivost.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz