bubnová sekačka na kultivátor moundfield

host - 155.36 (?)
30.10.2007 21:31
Se starym kultivatorem MS 16 jsem zkousel jak jednobubnovou stare konstrukce tak dvoububnovou s pomerne spatnymi zkusenostmi popsanymi v prispevku vyse (otacky bubnu/rychlost pojezdu) a nakonec jsem zacal sekat jinak. Nyni vlastnim starsi kultivator 07 na kultivatorovani a prevazeni veci na voziku. Vykon motoru BS 6,5 HP je skutecne dostatecny a spise je obcas problem prenest vykon motoru na podklad k docileni dopredneho pohybu nez nejaka limitace vykonem motoru... tedy myslim ze sekacku a sedacku se sekacem zcela v pohode utahne....
Zdravim
Stepan
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
horrac - (4) - 250.184 (?), 29.10.2007 22:29, zobrazeno: 23520x
Jaké máte zkušenosti s jendnobubnovou sekačkou od mounfieldu, která se   montuje na frézu MS07, je to ten  větší kultivátor. A taky zda jste už někdo  tuhle soupravu vyzkoušel s kombinací s přídavným jednonápravovím posedem tz. že se za frézou  nechodí ale člověk se veze. A hlavně mi jde o to zda má  motor dostatečny výkon aby  zvládnul sečení s touhle zátěží.
Pavel

host - 179.2 (?), 30.10.2007 16:27
Mám asi tak 3-4 roky starou  vlastní zkušenost s jednobubnovu rotační sekačkou SR-1-01 poháněnou strojem MS 07, která - je-li posazena na stroj bez dalších úprav - seče dosti bídně, spíše trávu "žužlá". Problém je v tom, že nejsou sladěny otáčky bubnu s pojezdovou rychlostí. Otáčky bubnu jsou k dané pojezdové rychlosti nižší, než by bylo pro řádné sečení třeba. Snažil jsem se to zlepšit změnou převodů směřující ke zvýšení otáček bubnu rotačky, a to výrobou nové řemenice. Stav se sice o něco zlepšil, ale ideální to nebylo. Sekačku mám v garáži, od té doby jsem ji nepoužil a řeším to jiným strojem. Mountfield asi vědom si této závady prodává na stroj MS 07 řemenovou předlohu. Jak se to přesně jmenuje si nepamatuji, prospekt který jsem k tomu dostal letos v prodejně Mountfieldu v HK nemohu najít. Vím jen, že to bylo dosti drahé. Jak po tomto vylepšení pak rotačka funguje, to nevím. Před léty jsem ale viděl u známého dvoububnovou sekačku na stroji MS 016, a ta sekala dobře a on s ní byl spokojen.

Zdraví                            M.P.

host - 155.36 (?), 30.10.2007 21:31
Se starym kultivatorem MS 16 jsem zkousel jak jednobubnovou stare konstrukce tak dvoububnovou s pomerne spatnymi zkusenostmi popsanymi v prispevku vyse (otacky bubnu/rychlost pojezdu) a nakonec jsem zacal sekat jinak. Nyni vlastnim starsi kultivator 07 na kultivatorovani a prevazeni veci na voziku. Vykon motoru BS 6,5 HP je skutecne dostatecny a spise je obcas problem prenest vykon motoru na podklad k docileni dopredneho pohybu nez nejaka limitace vykonem motoru... tedy myslim ze sekacku a sedacku se sekacem zcela v pohode utahne....
Zdravim
Stepan

horrac - (4) - 250.184 (?), 30.10.2007 22:10

Díky za vaše zkušenosti. Sice zatím pouze dvě zprávy a obě hovoří o nedostatcích tohoto kompletu, což je pro mne trochu problém, poněvač jsem tu frézku získal v pozůstalosti, takže jsem tak nějak plánoval dokoupení právě téhle bubnové sek. Tak snad se ozve ještě někdo a poradí jak sladit pojezd s otáčkami. Tohle ale naní problém pouze u sek. od Moundfieldu. Mám opačnou zkušenost kdy jsem si pujčil z naší firmy bubnovku, ta sekla pouze na plný plyn a měla tak rychlej pojzd, že na kopci jsem myslel, že mě raní mrtvice. Díky Pavel

host - 25.71 (?), 25.9.2008 15:03

jde to v poho, akorát to chce trochu zručnosti v jízdě

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Venkovní kuchyně na terasu/chalupu – vizualizace ZDARMA do 1–2 týdnů18.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Nestabilní pH v bazénu10.8.2025
Nestabilní pH v bazénu9.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty