host - 179.2 (?), 30.10.2007 16:27
Mám asi tak 3-4 roky starou vlastní zkušenost s jednobubnovu rotační sekačkou SR-1-01 poháněnou strojem MS 07, která - je-li posazena na stroj bez dalších úprav - seče dosti bídně, spíše trávu "žužlá". Problém je v tom, že nejsou sladěny otáčky bubnu s pojezdovou rychlostí. Otáčky bubnu jsou k dané pojezdové rychlosti nižší, než by bylo pro řádné sečení třeba. Snažil jsem se to zlepšit změnou převodů směřující ke zvýšení otáček bubnu rotačky, a to výrobou nové řemenice. Stav se sice o něco zlepšil, ale ideální to nebylo. Sekačku mám v garáži, od té doby jsem ji nepoužil a řeším to jiným strojem. Mountfield asi vědom si této závady prodává na stroj MS 07 řemenovou předlohu. Jak se to přesně jmenuje si nepamatuji, prospekt který jsem k tomu dostal letos v prodejně Mountfieldu v HK nemohu najít. Vím jen, že to bylo dosti drahé. Jak po tomto vylepšení pak rotačka funguje, to nevím. Před léty jsem ale viděl u známého dvoububnovou sekačku na stroji MS 016, a ta sekala dobře a on s ní byl spokojen.
Zdraví M.P.
|