Tak jsem z laických diskusí a emailové korespondence s jedním fandou zjistil náledující a neověřené:
Vyšší verze (12,5 a 13,5 hp) mají trochu jiný karburátor než 11,5 hp, a jiné - větší trysky, které nejdou dát do karburátoru slabšího motoru. Dále je opravdu zúžený difusor sání, respektive odlitek kolínka by měl mít v jednom místě menší světlost. Nelze než vyměnit, nebo odbrousit, protože to není vyjímatelné.
A poslední věc, silnější motory mají zřejmě opravdu vyšší otáčky, takže se musí vyměnit zapalování (přeprogramovat asi nelze).
Briggs je na podrobnější parametry svých motorů celkem skoupý a deklaruje uvedené výkony při stejných otáčkách (3600 ot/min.). Ovšem jaké jsou výkony v provozních otáčkách, či jaké jsou vůbec provozní otáčky, není úplně jasné. Jinak v US jsou fóra a shopy, které se věnují úpravám těchto motorů, hlavně pro motokáry, ale úpravy probíhají formou "kup sadu a vyměň," což asi oželím.
Až se motor trochu zaběhne, zkusím koupit stejné trysky, jako mám nyní a nechám je převrtat na větší průměr a koupím buď větší kolínko sání, nebo stejné a odfrézuji úzký profil. Oboje asi bude nutné nechat zaslat z US, protože tady jsem nenašel nikoho, kdo by prodal samotné díly, pouze komplet servis.