Automatické zastřihování struny na křovinořezu
|
|
|
|
|
 |
 |
|
Ivoch - (2) - 102.172 (?), 5.8.2012 19:33, zobrazeno: 11262x
Zakoupil jsem křovinořez Dolmar MS-4510 a na ochranném krytu pro strunovou hlavu je možnost namotnovat nůž, který automaticky odřeže dlouhou strunu. Zajímalo by mě, zda někdo používá tento nůž na zkracování, případně jakým způsobem vadí dlouhá struna?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 144.2 (?), 6.8.2012 10:54
Čím je struna delší, tím více zatěžuje motor a všechny další části křovinořezu. To by bylo v případě, že by jste se rozhodl sekat na dlouhou strunu bez krytu... Je tedy dobré udržovat délku struny o něco kratší než je po délku zkracovacího nože.
Zda budete tento nůž při sečení používat záleší také na typu strunové hlavy jakou k tomu použijete (manuál, automat.) a především na tloušce a odolnosti zkracované struny. Silnou a odolnou strunu je lepší střihnout štípačkama nad nožem.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 230.24 (?), 6.8.2012 12:10
Pokud je hlava automatická, je také automaticky využíván tento nůž. Používám hlavu Oregon.
F.O.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Ivoch - (2) - 156.143 (?), 6.8.2012 12:17
Jde mi právě o to, že se chystám sekat větší plochu a delší struna by mi usnadnila sekání, protože by měla širší záběr. Jestli tomu teda dobře rozumím, tak nedoporučujete tedy mít delší strunu a nechat zařezávač na svém místě? MS-4510 je silný stroj a používám hlavu Tap and Go a strunu 3mm Stihl.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 62.254 (?), 6.8.2012 12:59
Ono jde také o to, že při použití této hlavy, není kontrola nad dékou struny. Poku byste ji vysunul moc a nebyl by tam ořezávač, struna by vám ničila kryt. Bez krytu bych nikdy nesekal.
F.O.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 144.2 (?), 6.8.2012 13:26
Práci vám právě usnadní ořezávání nožem na potřebnou délku a poloautamatická hlava. Delší strunu ani nepotřebujete, uvidíte, že budete mít dost práce strunu zaměstnat. Bez krytu a při výkonu vašeho stroje ochranných pomůcek nedoporučuju pracovat.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 95.71 (?), 8.8.2012 20:39
Kosím bez krytu, je to proti predpisom, ale začalo sa to tým, že komunál v obci to takto robí na stihlkách už mnoho rokov. Výsledný efekt je, že sa podstatne menej narobím a motor (45 ccm) nie je permanentné pretáčaný a môžem na neho adekvátne porastu pritlačiť (na plyn) (struna 3 mm). Tak či tak sa musím po kosení ísť osprchovať. Kryt som používal len pri zábehu a neustále som musel počúvať vytošený motor /s príliš malou záťažou/. Vo vyššej tráve to so strunou už tak nejde, tak predlžujem strunu menej často a držím plný plyn.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |