Ako na vysoku, ciastocne polehanu travu



host - 72.218 (?)
14.6.2016 2:20

I bubnovka nebo mulčovač dá takové svahy, o kterých se Vám ani nesní. Určitě bych nad něčím takovým uvažoval.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
                  
host - 71.146 (?), 13.6.2016 22:11

Zdravým, keď chceš mať pekne pokosené tak kos strunou akurát to trvá dlhšie lebo struna melie trávu na mänšie časti ako nôž.Nožom ide kosenie rýchlejšie akurát pri strmých svahoch sa kosí na prd kryt kotúča prekáža a pri kosení zasekávaš nožom do svahu.Keby si chcel iba trávu zrezať aby nebolo zarastené tak kosíš trávu tak ako to robia lesáci a lúky v lese nechajú 10cm trávu odzeme.Ja mám tiež jednu lúku 12árovú taký svah že padám na hubu kosím to kroviňákom Stihl fs 130 strunou 2,4mm hranatá, na značku si nepotrpím.Teraz som kosil výška trávy 120cm akurát pokiaľ som mal nálety tak nevýhoda je že mi odsekne strunu s hlavou zarovno a musím zastať a vytiahnuť strunu našťastie Stihl ma v hlavici veľa struny.Ty máš silnejší stroj ide ti 3mm struna, neviem prečo sa pýtaš s čím je lepšie kosiť pripadá mi že si teraz kúpil od ruky.Akurát máš nevýhodu že FS 450 má väčšiu váhu aj keď je to profi stroj tak si zamakáš a bubnovku ti načo kopa peňazí keď už máš kosu a chceš kosiť vo svahu.Tak práci zdar.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 205.250 (?), 14.6.2016 13:21

S krovinorezom so žacím kotúčom treba na svahu kosiť tak, že sa pohybuješ kolmo na smer stúpania. Vtedy žacím kotúčom pohybuješ v smere svahu a kryt neprekáža a žací kotúč sa nezasekáva. Je potrebné začať na úpätí svahu a záber robiť pohybom zhora nadol (je to ľahšie, pomáha gravitácia). Podľa konkrétneho terénu je ešte možné kosiť šikmo v smere svahu, ale nikdy nie v smere svahu.

So žacím kotúčom sa kosí jedným smerom, záber sa robí z prava do ľava, ako s klasickou kosou. Na ľavej strane sa ukladá pokosená tráva (zákos) a pred sbou mám tak vždy len nepokosenú a nepováľanú trávu. To sa so strunou nedá dosiahnuť. Podľa môjho názoru je struna vhodná na trávu do výšky cca 30 - 40 cm. Pre vyššiu a hlavne hustú trávu (jarná vegetácia - seno) je vhodnejší žací kotúč. Práca s ním je pohodlnejšia a rýchlejšia.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 71.146 (?), 14.6.2016 17:04

Zdravým, áno máte pravdu vo všetkom, len kolega píše že má veľký kopec a stúpať s nožom do predu sa nedá to určite nie ani kosiť sprava do ľava ako kosou.Ja mám taký istý kopec a padám dole hlavou keď chytím kosu a zaženem sa tak padnem na zadok kosenie je horor a nehovorím že spodkom trávy je brydlica a keď zakosím hlbšie tak je kosa tupá okamžite preto kosím kroviňákom, vtedy nepozerám do ktorej strany kosím ani smer len som rád že táva padla.Zo strunou je automaticky spotreba do sveta a kosí sa dvakrát po jednom tom istom mieste nehovorím pokiaľ sa pošmyknem a uberiem otáčky a už sú stebla trávy namotané okolo hlavice a krovínorez pod 1,3kw nemá šancu to prekosiťDnes som pokosil ďalšiu 14árovú záhradu kroviňákom fs 130 nožom trojzub 255mm.Trvalo mi to 2h a spálil som 2 nádrže benzínu tj 1,1 litra iba.Výška trávy miestami bola 170cm takže jasné že pokiaľ sa dá tak nožom áno ale nie kolmý svah vtedy sa nedá kosiť podľa návodu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 199.92 (?), 13.6.2016 17:34

Milý Rafael

to že vo vašom okolí lesáci používajú kosy neznamená, že je to jediná a správna voľba / možno sú len skúpy/...v mojom okolí lesáci v pestebnej činnosti používajú výlučne krovinorezy... asi vedia prečo:-D

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 72.218 (?), 14.6.2016 2:20

I bubnovka nebo mulčovač dá takové svahy, o kterých se Vám ani nesní. Určitě bych nad něčím takovým uvažoval.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 144.210 (?), 14.6.2016 5:34

Člověk se zdravým rozumem si na takovou práci nebude brat bubnovku, pokud se nechce zbytečně nadřít a stále měnit nebo brousit nože.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 84.190 (?), 14.6.2016 6:41

Internetová diskuse snese všechno.Každý si může dovolit svůj názor.Pak jsou fotky jak jsou, protože jsou foceny na rychlo.Křovinořez je u mne velice dobrý pomocník u jiného debilní nástroj.Lesáci kosí obyčejnými kosami.Jiný napíše, že to není pravda.Budu brečet.I na dobré počtení se člověk dostane a věří tomu.Měl jsem kdysi stroj osazený čidlem.Jak se naklonil do určitého úhlu, motor zhasl.To jsou opravdu motory u bubnových sekaček tak dobře vyrobeny, že můžou sekat dokud se nepřevrátí?Mažou se?Já sekám obyčejnou kosou, umím jí naklepat, protože to je zákad.To např.krmení.Sekám křovinořezem který má nůž, vše co chci sušit na seno.Strunou, co chci rozmlátit na drť a nechat ležet.U nás obec seká jedině strunou a všechno.Trávu metrovou.Sekáči vypadají jak zelení mužíci.Od hlavy až k patě.Každá tráva je jiná, vyžaduje jiný postup a doba tedy může být taky odlišná.Na mysli mám Vysoku ciastocne polehlu travu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 12.213 (?), 14.6.2016 23:56
Silným křoviňákem a hranatou strunou to vymlátíte domrtě, je to pomalejší než kotoučem, ale vypadá to ĺepší a rozloží se to.Takto to sekám taky.Kde natom nesejde, jedu trojzubcem, čtyřzubec by mohl být lepší, ale já sekám už vše trojzubem.Pak tam zůstanou řádky s dlouhýma stéblama, jak na sušení, ale to i po bubnovce.Jinak bubnovka s hondou motorem má psaný boční náklon 30°.Nejlépe je jet min. 3x/rok strunou.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika