Agzat nebo MKS-60

host - 16.111 (?)
9.4.2008 20:49

Děkuji za rady. Agzat tedy u Vás vítězí, ale potřebuji i někoho, kdo pracuje i na MKS-60 od Staufčuka. To, že se někomu nelíbí konstrukce, ještě neznamená, že to je špatný stroj. Agzat se mi také vzhledově více líbí, ale potřebuji opravdové srovnání .Jaké má starty, rozjezdy a dá se s ním lehce orat??Dají se u nás na něj sehnat náhradní díly?? Nezlobte se, že se ptám, ale nikdy jsem malotraktor neměl a nerad bych koupil zajíce v pytli a potřebuji něco cenově dostupného, ale spolehlivého.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 16.111 (?), 3.4.2008 22:51, zobrazeno: 29503x

Máte někdo zkušenosti pouze s těmito malotraktory? Jaké jsou jejich výhody a nevýhody a jaký motor je nejúčinější ? Byl mi doporučen motor Tecumseh 7HP.S malotraktorem potřebuji sekat v kopcovitém terému a orat v kamenité půdě.V zimě odhrnout sníh z příjezdové cesty a přivézt dříví.

host - 121.58 (?), 4.4.2008 16:36

mám sice doma Vari ale já bych koupil motor Honda i do budoucna počítám že ten svuj motor vyměním v roce 97 jsem měl já i soused Vari pod vodou oba dva jsme je vysušili jeho Honda jezdí dodnes a já musel po 5 hodinách provozu dělat výbrus

host - 121.58 (?), 4.4.2008 16:39

já bych raději volil Agzat nebo zmíněné Vari u mks -60 se mi nelíbí jeho celková konstrukce

host - 79.176 (?), 4.4.2008 18:07

Rozhodně bych volil Agzat už jen k vůli převodovce.Motoricky s Hondou.

durkovic - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (121) - 23.222 (?), 4.4.2008 20:07

zdravím, tak čo sa týka systemu tak značky AZGAT to je jednoznačne, už len sa toho stačí dotknúť a vieš že je to poctivý a tvrdý stroj, pohonnú jednotku by som bral Tecumseh, ja mám teraz tecumseh centura 60 OHV o výkone 4,7kW (6,5HP) má objem 195ccm. som zatial nadmieru spokojný, malá spotreba aj v zátaži, pri štarte nezožerie veľa a u takých malotraktorov sa štartuje veľa. celkové prevedenie je robustné, a dalšia výhoda, plavákový karburátor s nastavovacími prvkami, to je po rokoch používania a udržby veľký pomocník, vieš si tam nastaviť skoro všetko, bohatosť zmesi, volnobeh atd. jedným slovom plavak je plavák no. Jo ale aj honda su super motory to treba uznať. takže je to už na tebe.

host - 121.58 (?), 6.4.2008 12:28

co se týče mne jsem spokojený s Vari asi bych neměnil téměř 20 let bez poruch jen nějaké to gufero to ovšem nemohu říct o motoru Jikov s tím byly problémy a nyní zvažuji koupi nového asi Honda da se mi nejvíc zamlouvá pro svuj technický náskok před konkurencí

host - 16.111 (?), 9.4.2008 20:49

Děkuji za rady. Agzat tedy u Vás vítězí, ale potřebuji i někoho, kdo pracuje i na MKS-60 od Staufčuka. To, že se někomu nelíbí konstrukce, ještě neznamená, že to je špatný stroj. Agzat se mi také vzhledově více líbí, ale potřebuji opravdové srovnání .Jaké má starty, rozjezdy a dá se s ním lehce orat??Dají se u nás na něj sehnat náhradní díly?? Nezlobte se, že se ptám, ale nikdy jsem malotraktor neměl a nerad bych koupil zajíce v pytli a potřebuji něco cenově dostupného, ale spolehlivého.

host - 32.220 (?), 10.4.2008 18:01

Vlastním MKS-60(Tecumseh). Konstrukčně (i cenově) něco jiného než Agzat. Řázení snadné, rozjezdy plynulé. Měl jsem obavu jak řemenová spojka přenese točívý moment motoru a žádný problém. Mám stále původní řemen(kevlarová vložka). Rotavátor i orba (velká kola a závaží!) bez problémů. Mohu doporučit.

host - 32.220 (?), 10.4.2008 18:04

Doplněji. Za tři roky jsem žádný náhradní díl (k motoru) nepotřeboval, tak nevím jaká je jejich dostupnost. Předpokládám, že cena bude značna!

host - 16.111 (?), 5.8.2008 17:44

Děkuji za odpovědi.Jsem rád, že se našel někdo, kdo stroj MKS-60 vlastní a je s ním spokojen.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz