Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

1) Mám drtič jen jednu sezónu, ale nadrtil jsem na něm cca 2 m3 stěpky (několik hodin práce). Staré + nové dřevo, od tenkých letorostů, přes tenké zababčené větve až po cca 5 cm suché větve a jel jak cumel. Nemazlil jsem se s tím a jednu hrst větví jsem posouval druhou "otýpkou" větví a v pohodě. Pokud si budete chtít s odpadem pomalu vyhrát, budou výsledné stěpy ještě drobnější. K sežmoulání měkkého 2 mm letorostu docházelo jen zřídka. Ale pokud chcete měřit šuplérou třísky, zda-li mají přesně 2*2 mm, tak na toto stroj opravdu není (a po pravdě ani nevím, který ano).

2) stroj se mi kousl asi jen 2x, když jsme omylem, při vypnutém stroji, dovnitř hodili kousek dřeva velikosti špuntu od vína a následně až zapnuli, takže se to logicky při rozjezdu kouslo. Ale díky jednochuchího rozdělání, jsem to hned zprovoznil, pročistil nože... a pojďme Žilina! I suché stonky travin/bambusů pěkně pochroupal. Zatím jel pořád pěkně, tak jsem ani neměl potřebu nože brousit a při jarním marasmu jsem určitě větvě od hlíny nečistil :-D

3) i když jsem se bráchovi nabídnul, že mu půjčím svůj drtič, při jehož práci mi asistoval, tak si nakonec půjčil od známého drtič, pěkný lehký plastový, úzký vstup, pěkný velký plastový box dole na drť... za 30 minut (kdy drtič 3x musel rozebrat, neudělal lautr nic, protože dovnitř vlezly jen tenké rovné větvičky bez odnoží) přiběhl riadně nakáknutý s "kurkováním" ať hned navalím můj drtič a nic nekomentuju :-D

4) ale jsou to jen mé zkušenosti, nechci ani polemizovat, víc lidí víc ví, ať se tu zas nedohádáme jako s "roubovacími noži"

5) lepší obrázek jsem nenašel, ale nepodrcené vetvičky nejsou ze stroje, ale na kupě už po úklidu trávy, ale ano sem tam teňoučkou 5 cm větvičku byste tam našli!

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika