Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:
Velice se omlouvám, ale já opravdu průběžně tu papírovou filtrační vložku min. 1x za 10 hodin práce vždy vyjmul, vyklepal a vyfoukal z papírové harmoniky kompresorem prach. Při poslední kontrole jsem se ještě pokoušel pro jistotu suchým plochým štětcem vyprášit (vymést) z papírových záhybů poslední zbytky případně volných částic. Vizuálně se mi zdála vložka dobrá (v autě bych na tako pohledem "čistém" filtru natočil ještě tisíce km) a když ji nevyměnili ani ve značkovém servisu, kde byla sekačka pár dní před tím, také asi odborníci usoudili, že je ještě zbytečné jí měnit. Ještě jednou se omlouvám a "sypu si popel na hlavu". Teď po této zkušenosti už vím, že motor Honda je na čistotu filtru velice háklivý a je nutno vložku po 50 mh striktně měnit, ať vypadá jak vypadá. Investice 310,- Kč za novou se rozhodně vyplatí, než se potom zdržovat "laborováním" s černou svíčkou.
Při koupi této nové sekačky jsem si rovnou současně koupil i náhradní svíčku, neboť z minulosti jsem měl osobní zkušenost, že ta dovede pozlobit. Kdybych věděl, že motor Honda je na čistotu filtru tak akurátní, nepochybně bych si koupil i zásobní filtry. Takto jsem se domníval, že když musím dávat celou sekačku pravidelně do značkového servisu k placeným prohlídkám, že mi tam vše odborně prohlédnou, případně upozorní na nutnost výměny a případně vymění. Bydlím v malé obci (klidně si můžete říci - zase jeden buran z vidlákova) a nejbližší značkový servis Honda mám více jak 50 km. Při cestě tam jsem zkusmo na trase navštívil nejbližšího prodejce sekaček Stihl v nedalekém městě. Hned jak jsem mu popsal černou svíčku a vysokou spotřebu, okamžitě mi podal novou filtrační vložku se slovy, že tmavá svíčka a zvýšená spotřeba znamená bohatou směs většinou kvůli nedostatku vzduchu. Tím mechanickým "vyštětečkováním" papírových záhybů jsem asi vložku úplně dorazil, neboť jsem do pórů vetřel zrníčka jemného prachu a tím je ucpal. Ještě jednou se všem zúčastněným velice omlouvám i za to neobratné vysvětlení (popsání) mého problému nebo úkonů.
Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika