Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Vlastním přestavěnou MF 70 na 4takt diesel a také AGZAT (motor B&S s diferenciálem). MF 70 mám s prstovou lištou 120 cm a zdvojenou nápravou. Stroj je velmi odolný a dokáže posekat téměř vše až po 2 metrový rákos. S dokáže dobře kosit i stařinu, nebo vysokou trávu.  Dvojmontáž mám na silně podmáčená místa. Nevýhodou je, že Vám někdo musí při kosení odhrabovat cca 15-20 cm trávu od porostu aby se vám necpala lišta. spotřeba nafty je cca 3l na 10 hodin. Vibrace u MF jsou však velmi výrazné. Použivám gelové antivibrační rukavice fa. Profesional, ale i tak je to cítit. Obracení s MF 70 + OP1.2 je poměrně dobré (ušetří 5 až 6 hrabačů). Shrabání není ve složitých podmínkách není úplně do čista (drny, prohlubně), ale i tak je to velmi významný pomocník. Nepořizujte si obraceč OP 1,6 s řízením, neboť se s touto hrabačkou velmi špatně manipuluje a nevleze se na normální autovozík. Pořiďte si OP 1.2 nebo OP 1.1.  Kosím s MF 10 let (ročně cca 15 ha bažin, rákosin, svahů, neudržovaných luk apod.) s naftovým motorem jsem zatím spokojen až na ty vibrace... Naftový motor mám pouze jeden rok uvidíme co bude dál. Doporučuji se o stroje starat, kontrolovat oleje, psát hodiny, měnit oleje v náhonu, převodovce atd. Nutné je čištění vzduchových filtrů jejich výměna atd. MF se už od 2007 nevyrábí. Přestavba na diesel stojí cca 25.000,- starý stroj seženete někde v bazaru za cca 15 - 20.000,-. Hrabačku si kupte novou cca 14.000,- protože tam odcházejí plastové vodítka a mohou být zpuchřelé řemeny nebo špané ložiska...

AGZAT vlastním 1 rok v provedení Farmář (cca 58.000,- stroj + 30.000,- příslušenství na zahradu.). Diferenciál je skvělá věc, ale je nutno dávat pozor při jejím zařazení aby to člověk necpal násilím přes zuby. Orání je docela snadné i do kopce, ale je potřeba chvíli strávit při seřizování pluhu jinak se člověk nadře nesmírně. (Samozřejmě lepší je 4kolový traktor :).  Pokud chcete kosit s AGZATEM tak k tomu Vám mnoho neřeknu, ponevadž jsem s ním nekosil. Přemýšlím o pořízení dvoububnové sekačky Dalila. Jelikož však pracuji v biologicky cenných lokalitách dávám přednost liště neboť se dá přizvednout a je minimalizována likvidace obojživelníků nebo plazů, kteří lezou při zemi. Bubnovka ty zvířata většinou rozseká.

Pokud si pořídíte AGZAT farmář (AGRO) tak si k tomu dokupte malá kola a přední náhon - cca 11.000,- a můžete i kosit, obracet atd.

Mulčovače to je taková "lenivá" katastrova pro hmyz, drobné obratlovce a konkurenčně slabší druhy rostlin, protože je všechny semele na fašírku. Na oko to vypadá dobře ale pro zvířata a některé rostliny je to masakr... Ekologistický přístup v podobě navrácení živin do půdy je jen marketingový logismus... název např. Tajfun docela odpovídá funkci. Samozřejmě jsou plochy v intraviálnu obcí, hřišť kde to lze využít bez toho aby se něco likvidovalo..

A.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika