Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Protože mám Terru a něco už jsem s tím najezdil, podělím se. Mám celkem 4 motory (Vari + 3x Terra) různého stáří a stavu - jezdí všechny, dvě převodovky T-19, Samson, lištovka a spoustu dalšího... Loni (2008) jsem udělal tři sklizně sena na cca 0,5ha. Posekáno Samsonem, obraceno dopravníkovým obracečem OP-1. Co se týče výkonu, bál jsem se, ale utáhne to bez problémů. Sekačka s bubnem má poměrně malý záběr, takže se člověk dost najezdí, ale jak je úzká, vejde se všude, ale je taky trochu vratká (ve svahu se člověk dost nadře). S hustým porostem si poradí, i nálet do průměru cca 2cm není problém.
Výhoda stavebnicového systému je, že nemusíte mít tolik nářadí (na T-19 - předchůdce DSK-316 lze připojit Samsona, lištovou sekačku, obraceč, zametací kartáč, radlici na sníh atd.).

Jen bych chtěl upozornit na velký nedostatek motoru MJ-5: Omezení otáček je řešeno plechovou lopatkou, do které se opírá proud vzduchu od ventilátoru. Velmi rychle to ve vyšším porostu nasaje trávu a ucpe se to. Pak nezbývá, než odmontovat nádrž a vyčistit to. My jsme si kvůli tomu udělali takovou "boudu" na motor, aby tam nešla tráva a hlavně seno při obracení.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika