Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Připojím svoji zkušenost - předchozí roky, kdy bylo deštivější jaro, jsem měl hrášek krásný a brzo. V letošním suchu bída. Malé rostlinky, vůbec to nerostlo a to jsem jej obden zaléval (ne tak intenzivně jak by si asi zasluhoval, protože musím hospodařit s nachytanou vodou, studnu bohužel nemám...) Po zmrzlých jsem nad ním zlomil hůl a nasázel na záhonek rajčata a celý záhonek zamulčoval listím, trávou atd. Čekal jsem, že hrách mezi rajčaty tiše pojde. No a teprve po tom zamulčování začal hrách bujet a začal dokonce utiskovat rajčata (takže jsem jej musel protrhat). A to zalévám jen 1x týdně lokálně k rostlinkám rajčat, ke hrachu vůbec. Nyní už každou chvíli budu sklízet masité lusky, chvíli počkám a pak jej teprve zlikviduji aby měly zase prostor rajčata.

Vysvětluji si to, že hrách možná potřebuje nějakou konstantní vlhkost v půdě, ne jak to bylo letos v dubnu kdy (alespoň u nás) vůbec nepršelo a půda byla buď přemokřená po večerním zalití a přes den rychle vysušená od žhnoucího slunce... Pod tím mulčem má neustále vlhko (ovšem nikoliv přemokření).

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika