Manžel se samozřejmě snažil hnůj pořádně zarýt, ale v dom pařeništi je málo místa, takže v některých místech, zvlášť při krajích, není hnůj nijak hluboko.
Děkuji za radu, budu dbát na zálivku, jsem začátečník a o této souvislosti jsem nevěděla.
Dobry den, na podzim jsme do pareniste zaryli hnuj. Jako predplodinu tam mivam spenat a redkvicky, ale to je zelenina druhe trate. Tak ted vaham, jestli muzu vyset. Dekuji.
Ve špenátu bude více dusíku a ředkvičky budou pálit. Já tam dala chřest Ivančický a pozdní zelí. Zelí vzalo za své, ale ten chřest se letos tváří dobře. Mezi hrůbky mám letos ředkvičky a karotku Rondo.
Jestli je hnůj 20 cm hluboko, ředkvičky a nejspíše ani špenát se k němu kořeny nedostane. Pokud budete větrat, pařeniště bude za slunce a teplot na 5 °C otevřené nebude mít špenát více dusíku. pokud budete dostatečně zalévat, nebudou ředkvičky pálivé. Naopak více dusíku by jim pomohl k rychlejšímu růstu a jemnosti v chuti.
Manžel se samozřejmě snažil hnůj pořádně zarýt, ale v dom pařeništi je málo místa, takže v některých místech, zvlášť při krajích, není hnůj nijak hluboko.
Děkuji za radu, budu dbát na zálivku, jsem začátečník a o této souvislosti jsem nevěděla.