Chřest
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 84.213 (?), 7.12.2014 20:49, zobrazeno: 17814x
Dobrý den
kde se dají koupit sazenice chřestu?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 35.48 (?), 8.12.2014 23:18
Já viděla ve větších zahradnictvích, ale ty peníze bych za to asi nedala, ze semínek to trvá sice o něco déle... ale příští rok už se snad dočkáme úrody.Eva
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 157.239 (?), 9.12.2014 8:06
Nejrychleji -krom nákupu v zelenině- to jde tzv. dělením trsu, spousta zahrádkářů ví, že mají chřest, ale nepoužívají ho v kuchyni ani do kytic. Stačí v březnu až dubnu-podle počasí-vyrít část chřestového drnu a dobře zasadit na nové stanoviště. Skalík Petr, Chropyně.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 240.105 (?), 5.12.2015 11:41
Zdravím.
Nechci zakládat zbytečně nové téma, tak to dám sem. Jaká je asi produkce chřestu? Lépe řečeno, kolik metrů chřestovny - kolik sazenic chřestu - je potřeba na osobu. Jasně, pro někoho jedna dost, pro jiného sto málo, ale kolik by se tak dalo počítat nějakým středním odhadem. Láká mě to zkusit, k odkopku se i dostanu, ale asi ne v množství větším než na dva tři trsy. Tudíž asi nakoupím ještě semena a zkusím vyset. Ale chtěla bych vědět, s jakou potřebou místa v zahradě mám asi počítat.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 205.77 (?), 21.12.2015 11:28
Vzrostlejší sazenice chřestu - kde by se daly sehnad pro jarní vysazení? Připravil jsem záhon na jaro, takže pěstovat jej ze semínek je už pozdě, nevíc bych rád nějakou malou úrodu třebas už druhým rokem. Hledal jsem na webu, ale nejsem s to nic najít a nějakého známého s asparagusem na zahradě také nemám. Děkuji, Tomáš
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 157.239 (?), 21.12.2015 11:36
Kupte v zelenině konzumní, pichnite spodní půlkou do vody, další do vlhkého písku, do perlitu a při pokojových podmínkách určitě některé pustí fousy...
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |