Quercus robur Concordia

Pavel Chlouba - (10) - 42.6 (?)
20.10.2009 21:55

Dobrý den,

dub 'Concordia' jsem jednu dobu pěstoval. Měl jsem jednu rostlinu asi 80 cm vysokou a byla v kontejneru. Ve volné půdě jsem v tu chvíli neměl pro dub místo, takže v kontejneru neměla příliš ideální podmínky. Výrazně žluté byly listy pouze v jarním období, v létě byly světle zelené. Ale i tak byly barevně zajímavé a poměrně hezké. Letos v létě jsem fotil pěkný exemplář v Anglii, bylo to začátkem července a strom vypadal velmi hezky, na vyžádání můžu foto poslat. Nechci to zobecňovat, ale můj jediný kus v létě dost trpěl. Listy byly citlivé na sluneční svit, občas byly trochu popálené. Rychlost růstu byla ve srovnání s běžným dubem výrazně slabší. Asi po dvou letech pěstování v kontejneru jsem dub musel dát pryč, protože jsem neměl pro něj dobré místo.

Pavel Chlouba

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 136.39 (?), 19.10.2009 22:19, zobrazeno: 7046x

Má někdo zkušenosti s tímto dubem nebo zná někdo nějaký konkrétní strom? Mám hlavně na mysli, jak je to se žlutým listem přes léto, při plném oslunění a jak je to s výškou a celkovými rozměry. Tento dub má být údajně výrazně menší než normální Quercus robur. Různých textů na webu je dost ale konkrétní poznatky z našich podmínek jsou myslím nejcennější. Díky

Pavel Chlouba - (10) - 42.6 (?), 20.10.2009 21:55

Dobrý den,

dub 'Concordia' jsem jednu dobu pěstoval. Měl jsem jednu rostlinu asi 80 cm vysokou a byla v kontejneru. Ve volné půdě jsem v tu chvíli neměl pro dub místo, takže v kontejneru neměla příliš ideální podmínky. Výrazně žluté byly listy pouze v jarním období, v létě byly světle zelené. Ale i tak byly barevně zajímavé a poměrně hezké. Letos v létě jsem fotil pěkný exemplář v Anglii, bylo to začátkem července a strom vypadal velmi hezky, na vyžádání můžu foto poslat. Nechci to zobecňovat, ale můj jediný kus v létě dost trpěl. Listy byly citlivé na sluneční svit, občas byly trochu popálené. Rychlost růstu byla ve srovnání s běžným dubem výrazně slabší. Asi po dvou letech pěstování v kontejneru jsem dub musel dát pryč, protože jsem neměl pro něj dobré místo.

Pavel Chlouba

host - 65.68 (?), 21.10.2009 7:56

Díky za informace a rád bych vás požádal o fotografie z Anglie. díky. dbox@o2active.cz

host - 49.39 (?), 21.10.2009 13:10

Jeden strom je na Mělníce, v parku u zámečku Neuberk. Je tam vysazen (již před mnoha a mnoha lety) společně s červenolistým dubem (letním?) a jsou tam ještě další duby (cer?, uherský, celokrajný).

Josef.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025