Obnova aleje

host - 225.11 (?) 
6.5.2013 9:15

Prosim vás, jedná se o silnici asi tak čtvrté třídy, jestli se to dá ještě nazvat silnicí, kdo tam jede padesát, zaručeně prorazí gumu.Jsem z Ústí nad Labem, zajímala by mě ta dotace od ústeckáho kraje, je jasný, že musíme mít vlasní peníze, ty naštěstí máme, ale když dostanem dotace, proč toho nevyužít.Jinak mám za sebou taky střed se stromem, to jsem byl ale blbej(-:

host - 182.227 (?), 6.5.2013 20:37

Výzkum také potvrdil, že neexistuje žádná spojitost mezi rizikem dopravních nehod a četností výskytu alejí blíže než bezpečnostní čtyři metry od silnice.

Toto je názorná ukázka možnosti manipulace s míněním lidí.Totiž drtivou většinu lidí napadne, že jestli je toto pravdivé tvrzení, aleje nejsou nebezpečné.Omyl, ještě jednou omyl a hrubá manipulace s míněním lidí prvního řádu.
Jestliže vysadím alej mohutných stromů, máte pravdu, že se asi kvůli tomu nebude na silnici více bourat než bez aleje.Ale následky nehod budou katastrofální.Paní Lído, ještě jednou.Následky nehod, ne četnost.
Že jsou aleje bezpečnější v noci, za sněhu, v mlze?Při jízdě v mlze nevím co je půl metru za bílou krajní čarou a ne abych sledoval zda tam je ještě nějaká alej.Při sněhu a v noci tam může být tak akorát spadlá pořádná větev.A při dešti ani nemluvím.Po spadaném listí klouzačka.P

host - 12.134 (?), 6.5.2013 21:22

Tazatel chtel poradit s dotacemi. U mne na chalupe se pred cca 20 lety vysadila nova lipova alej na cca 1 km spojnici mezi dvema vesnicemi. Starosta rikal, ze to ma ve volebnim programu, takze to platila obec. Takze bych se sel poradit se starostou, ten bude mit o dotacich a uradech urcite alespon zakladni vedomosti. Jinak proti aleji nikdo neprotestoval (pouze par chlapu v hospode u piva, ze se jim bude blbe vjizdet traktorem na pole), vypada to pekne, dnes uz nikomu neprijde, ze tam drive nebyla. J.R.

host - 25.2 (?), 7.5.2013 19:40

Nesouhlasím s Vaším tvrzením. Není to otázka alejí ale způsobu a přizpůsobení jízdy podmínkám a povaze jízdy. Pokud jste sebevrah nebo nezodpovědný řidič s nízkým IQ tak kašlete na bezpečnou vzdálenost nebo přijíždějící vlak na nechráněném přejezdu. A za následek nehody nemůže stromová alej jež na místě roste třicet let ale účastník silničního provozu jež na toto nebere zřetel. To samé co platí o alejových stromech platí o fauně v přírodě.

host - 19.98 (?), 8.5.2013 9:42

Byl jsem několik dní sázet stromy na břehu potoka(zpevnění břehů, ukryt pro raky a jiné vodní exempláře..atd.Nevím, jestli jsem udělal dobře, neboť by mohla výrazně stoupnout hladina vody, vodáci spustí na vodu lodě a když si představím, že nějaká loď ve vysoké rychlosti nebo po kolizi s jinou lodí narazí do stromu na břehu řeky... Radši ani nedomýšlet.frown

Jsem přesvědčen, že celá tato diskuse je zbytečná a dohadovat se s (doufám) dospělými lidmi nad tak záslužnou a dnes nevídanou činností je přinejmenším smutné. Prosím o vymazávání pouze "p.oliticky" skutečně nepřijatelných výrazů a ne celých příspěvků.Děkuji.

Takže je moc príma, že jsou tu lidé jako Lída,,25.2,208.112,193.213,Kateřina..díky za ně. Nevykřikují z.fanatizovaná hesla a nemotají do toho ekology, s jejichž současným šílenstvím taktéž bytostně nesouhlasím, ale zrovna do tohoto tématu bych je fakt netahal. Nebo jste už někdy viděli něco jako "děti Země" cokoliv kdekoliv fakt užitečného vysazovat?

Aleje naši předkové nevysazovali pro zábavu, jejich funkce u silnic výše jmenovaní popsali a dál to nemá cenu rozebírat.Kdo nechce, nepochopí.Stín, větrolam,zábrana proti sněhu a prachu, odstínění okolí od zplodin vozidel, zpevnění silničních těles kořenovým systémem i z důvodu částečného odvodnění..(pokud tedy nevysázíte topoly a pak na ně nezapomenou Vaši potomci-topol zvedá kořeny i silný asfalt a liknavost a nezájem MÚ způsobuje, že místo jejich včasného pokácení-40let a dost-se řeší závady silničního tělěsa). Problém může být v některých případech listí.Padající větve jsou zásadně problém naprosté absence údržby - až uvidíte 3 a více zaměstnanců SÚS "svačících" několik hodin ve stínu za zatáčkou aby pracovní doba nějak utekla tak si vzpomeňte.

Kmeny stromů vysázených v rozumných rozestupech natřené bílou barvou jsou i u rychlejších komunikací skvělým orientačním prvkem, více než čára na komunikaci zapadaná sněhem či čímkoliv jiným nebo vanddaly vytrhané patníky poházené po okolí.Zajímavé, že podobně rozmístěné betonové či dřevěné sloupy dodnes nikomu nevadí.o tisících dalších potenciálních překážkách už tu řeč byla.Ty jsou většinou dokonce přimo na krajnici, ani ne za příkopem.!! 

Do alejí třešní podél silnic 3.a další třídy jsme na kolách jezdívali i 20 km.Postupem těch slavných cca 20 posledních let se to nějak zvrtlo, švestky a jabloně Vám zlikviduje srnčí zvěř(což nejste schopni nijak ovlivnit, nejste-li součástí dodnes privilegované skupiny nosící zelené oblečení a zbraň),vandalové, které dnes nikdo nenutí chodit do školy či do práce a rodiče nezajímá, co dělají, nebo velmi oblíbení česači a sběrači ovoce podél cest.Předkové je sázeli podél cest na své soukromé příkopy s tím, že si kolemjdoucí utrhne či sebere na občerstvení, ale nepočítali s tím, že přijede auto, vyskočí několik maníků a Vám zbydou z aleje jen orvané a polámané větve a všude rozšlapaná neposekatelná tráva. Ovocné aleje jsou v současné době hrdinství a kdo má odvahu a sílu je vysazovat a ochraňovat je frajer. Ani čtvrtstoletí nezměnilo nijak myšlení většiny národa a soukromé vlastnictví tohoto typu je v podobné, ne-li horší pozici jako před r.89.

P.S. pro PP -lepší pro tuto zemi by bylo, kdyby z ní odešli vám podobní. Díky.

Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 247.50 (?), 8.5.2013 10:50

Kdo nechce, nepochopí... více než 150 mrtvých každoročně po nárazu do stromu, ale jak říkate, kdo nechce nepochopí.

host - 228.81 (?), 8.5.2013 11:02

Doporucuji si nastudovat celou problematiku nez ze sebe udelam blbce. Napriklad v Nemecku po obdobi likvidaci aleji podel silnic je naopak opet vysazuji, ponevadz se ukazalo, ze sice dochazi k umrti po narazu do stromu, ale aleje ve svem dusledku zachrani mnohem vice zivotu. Proc? Je to jasne, je to otazka psychologie. Pokud jsou podel silnice stromy, tak ridic jede podvedome vyrazne pomaleji, nez kdyz je okolo volny prostor a dochazi k vyrazne mensimu poctu nehod. Take se vyrazne mene casteji pousti do nebezpecneho predjizdeni. O tom, ze aleje upozornuji na zatacky a jsou vybornym orientacnim bodem ani nemluve. A to neberu v potaz ani jejich ekologicky vyznam.  Nechci nekoho urazit, ale pokud jsou v dnesni dobe lide, co broji proti predpisove vysazenym alejim, tak jsou to nevzdelani ignoranti.

host - 19.98 (?), 8.5.2013 12:44

Milý ferdo, vy jste přesně ten typ, se kterým diskuze nemá valnou cenu. Když vám napíšu, že ty počty mrtvých jsou jako prd do větru tak vám zase chytnou saze, ale nemůžu si pomoct.

Pokud nemáte co na práci, zkuste si dohledat nejen prvotní výkřiky TV Nova a pod.vč. internetových zpráv ale i následné dohledání příčin a průběhu takovýchto dopravních nehod.Až odečtete alkohol za volantem a silně nepřiměřenou rychlost + něco málo sebevražd, zůstane vám tak malé číslo, že uznáte zbytečnost podobné hysterie.

Nejlépe tu statistiku  (policie sepíše prvotní ohledání a odhad příčiny nehody ale další zkoumání soudními znalci se už veřejnosti tak halasně nepředhazuje) vylepšují kousky, kdy 5-6 silně opilých kusů v jednom autě ráno ve 4 trefí strom 5m za silnicí v poli v místě, kde je 30 km/hod a znalecký posudek následně prokáže skutečnou rychlost ve chvíli nárazu cca 130km/hod, přičemž nikdo v autě není připoutaný pásy a podobné kousky.

Neračte se na mě zlobit, ale co je normálním lidem do nich?Měl byste je místo toho stromu radši doma v zahradě, baráku či ve městě mezi lidmi na chodníku? Zachovejte klid a věřte mi krutou pravdu (ta je schopna vyvolat ještě větší hysterické šoky)- každý účastník podobné nehody nese větší či menší podíl své vlastní viny, ať je to rychlost, nepozornost či jen neschopnost předvídat nebezpečné jednání jiného účastníka provozu. Dokud nebude stát a jeho výkonné složky tvrdě a neustále stíhat jakékoliv nebezpečné chování na silnici, nezbývá než myslet neustále za ostatní proti-i-stejným směrem jedoucí. Až to bude stát vykonávat(nemám strach, že se toho kdokoliv dožijeme),bude tu zase šílený hysterický řev o buzera.ci a st.átní š.ikaně. Stromy za to nemůžou.

host - 65.144 (?), 8.5.2013 13:13

Vas postoj k obetem dopravnich nehod je nevidane arogantni. Pokud by mel nekdo opustit tuto zemi, tak urcite Vy a nikoliv pan PP.. J.R.

host - 19.98 (?), 8.5.2013 13:58

Ano, čekal jsem to, vůbec mi to nevadí.Záměrně se tím pouštím na tenký led. Jak už tu padlo, kdo nechce,  nepochopí. Co takhle zkusit číst text bez emocí a taky ho tak zkusit pochopit? Šlo by?

Pochopím nesmiřitelný postoj v této věci u lidí, kteří přišli o někoho blízkého u podobné nehody.Tam neschopnost nestranného pohledu chápu a choval bych se asi stejně.Ovšem jsem taky ochoten si připustit i tak, že žádný případný strom  za to nemůže a pro každého, kdo by v dané situaci takto přemýšlel, by bylo nejvhodnější vyhledat odbornou pomoc. 

Víte, pojďte se domluvit, že se odsud nebudeme stěhovat nikdo a nenechte se mnou až tak lehce vytočit, asi tak trochu záměrně provokuji.Pracoval jsem přes deset let v oboru kolem aut a strojů po nehodách jsem zažil nepočítaně.Mám tudíž zažitý pohled na věc z obou stran-viníka i případných nevinných obětí a po všem, co jsem viděl, už nejsem schopen nijak extra litovat viníky těžkých dopravních nehod.

Nikdy totiž žádná vážná nehoda nevznikne bez neuvěřitelně hrubého zanedbání předpisů či jen totální absence obyčejné lidské slušnosti a zdravého rozumu.A tak mi fakt viníků takových nehod, kteří se zároveň stali i oběťmi není líto.Nehledejte v tom aroganci.Je to profesní pohled na věc. Pokud mi má být mimo nevinných obětí někoho líto, tak jedině snad rodin viníků.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz