magnolia grandiflora

Beny2 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (759) - 233.207 (?)
2.4.2011 21:37
Ano, pán mě to vzal z pera. Nemyslím, že je zrovna rozumné se v cizině honit za trochu menší cenou. Když pominu náklady na dopravu, tak z největší pravděpodobností koupím výpěstky z Holanska, které u nás nevydrží první zimu. Havlis obvykle nabízí vlastní roubovance z kopců za Velešínem (kde má hlavní sídlo), kde je zima trochu silnější, než v Holansku. Cena je pak někdy i srovnatelná s cenou, jakou jsou náklady na zajištění vhodné zeminy pro vysazení a mulčování. Magnolie snad nekupuje člověk každý měsíc...
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stefanos689 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (161) - 75.62 (?), 30.3.2011 21:29
Jenze magnolie privezene z jinych klimatickych podminek nemusi prezit a nejspis ani nepreziji. Havlis prodava jiz aklimatizovane kousky, coz je velka vyhoda. Od toho se asi odviji i cena, ktera je opravdu pomerne vysoka.

LiiB0R - (11) - 30.39 (?), 2.4.2011 14:55

S tou aklimatizací mi to přijde bohužel spíše jako zbožné přání než realita, aklimatizace (adaptace) se dědí většinou generativně

Beny2 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (759) - 233.207 (?), 2.4.2011 21:37
Ano, pán mě to vzal z pera. Nemyslím, že je zrovna rozumné se v cizině honit za trochu menší cenou. Když pominu náklady na dopravu, tak z největší pravděpodobností koupím výpěstky z Holanska, které u nás nevydrží první zimu. Havlis obvykle nabízí vlastní roubovance z kopců za Velešínem (kde má hlavní sídlo), kde je zima trochu silnější, než v Holansku. Cena je pak někdy i srovnatelná s cenou, jakou jsou náklady na zajištění vhodné zeminy pro vysazení a mulčování. Magnolie snad nekupuje člověk každý měsíc...

LiiB0R - (11) - 30.39 (?), 13.4.2011 23:00

Ale matečné rostliny jsou dovažené pořád z Holandska, to že se pak naroubují nic moc neznamená, zvyšená odolnost se projeví až v další generaci rostlin, získaných z výsevu semen právě těchto rosltin z Velešína...

host - 91.89 (?), 9.7.2011 11:57

Dobrý den, včera jsem byla u Stárkla a tam mají Magnolii Gallosiniensis asi 160 cm vysokou již v květu.Udivila mě cena 1100 kč.Od zahradnice jsem se dozvěděla, že jí na zumu přenášejí do skleníku.Moc bych ji chtěla už jsem jednu měla, ale po dvou letech mi zmrzla, měla jsem jí i pojmenovanou byla to moje Anička a málem jsem bulela, když mi umřela.Proto mám strach si tuhle koupit, zřejmě nebude otužilá a nechci další pohřbít.Poraďte prosím. děkuji Iva

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Robotická sekačka na chalupu6.6.2025
Filtrace kohoutkové vody6.6.2025
Robotická sekačka na chalupu5.6.2025
Robotická sekačka na chalupu3.6.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz