|
Příspěvky uživatele - 30.39
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Choisya ternata - zkušenosti?, 20.4.2011 Mrazuodolnost poměrně dobrá, odhaduji ji okolo -18 až
-20°C, problem je extrémní náchylnost k spálení listů na jaře, je dobre promyslet stanoviště, idealní je takove kde v létě svítí slunce ale v zimě ne... taková stanoviště bývaj... celý příspěvek > |  | Magnolia grandiflora, 13.4.2011 Ale matečné rostliny jsou dovažené pořád z Holandska, to že se pak naroubují nic moc neznamená, zvyšená odolnost se projeví až v další generaci rostlin, získaných z výsevu semen právě těchto rosltin z Velešína... |  |
|  | Magnolia grandiflora, 2.4.2011 S tou aklimatizací mi to přijde bohužel spíše jako zbožné přání než realita, aklimatizace (adaptace) se dědí většinou generativně |  | Magnolia grandiflora, 30.3.2011 Pokud nejezdíte na západ tak se mohou jevit jako rozumné je to předražené a to celkem hodně |  | Magnolia grandiflora, 25.3.2011 Těch odolných odrůd je hodně, ale pokud nejezdíte do ameriky tak 95% z nich budou nedosažitelné, ale chci každého, kdo koupi grandiflory uvažuje varovat, at opravdu nejde do ničeho co nevydrží alespon -25°C, ja mam malé Edith Bogue a Viktorii a... celý příspěvek > |  | Borovice Pinie, 25.3.2011 souhlasím, pinii, pinus pinaster, pinus halepsis, pravý cypřiš a jine středomořské jehličnany(snad krom cedru) pokud chcete ven tak ze semene nebo alespon vysazovat mladé sazenice, velke chcípají nebo živoří... ja osobně bych do pinie nikdy nešel...... celý příspěvek > |  | Pistacia vera, 25.3.2011 JJ, nedělá ji to problem pokud je na suchu(mám malý semenáč take jsem na něj hodil pruhledný kýbl a opravdu nebyl problem), hezké stromky pistacie maji v droždině...
limitující pro pistacie není u nas klima ale to, že se neprodává na burzách v... celý příspěvek > |  | Nejrychleji rostouci neopadavy strom, 25.3.2011 ja si loni udělal živý plot z prunus lusitanica (v obi byl ve vyprodeji za cenu vskutku směšnou - 29kč 40 cm rostlina), ta dorůsta při dobré péči k 5 metrům, dá se tvarovat na strom, roste rychle a hustě... na stalezelenou listnatou stěnu se dají... celý příspěvek > |  | Pistacia vera, 16.3.2011 zkoušel jsem letos pistacii venku a bez poškození dala -20°C, jeji využití jako ovoce však vidim bledě, nebbot je dvoudoma a ani zkušené oko mnohdy nepozná, jestli to je samčí enbo samičí rostlina, pokud se nejedna o nějakou patentovanou... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|