Keře, které budou vonět
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 188.170 (?), 17.9.2010 2:53, zobrazeno: 19380x
Dobrý den,
nedaří se mi najít na netu katalog kěřů, které budou výrazně vonět. Tak Vás prosím o typy na rostliny. Děkuji
|
|
 |
|
 |
 |
|
konvalinka - Diamantový Zahrádkář (1285) - 143.17 (?), 17.9.2010 7:32
Tak v prvé řadě mně napadá pustoryl, šeřík, azalka luteum, komule, některé druhy kalin a z těch nižších je to ořechoplodec, perovskie, levandule, lýkovec, mahonka, růže... Záleží jak velké, kam, jestli jednotlivě nebo skupiny...
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Jiří Janča - Diamantový Zahrádkář (1579) - 178.81 (?), 17.9.2010 9:18
Silně vonící jarní keř je zimolez Lonicera odoratissima. Kvete drobnými bělavými květy ještě před vyrašením listů v dubnu, sladce voní po celé zahradě. A pokud máte kyselou zem, silně vonící jsou rovnež vilíny Hamamelis.
Komule Davidova sice silně voní motýlům, ale pro můj nos se mi ta vůně jeví dosti nepatrná i když strčím nos přímo do květenství.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 103.29 (?), 19.9.2010 8:54
Já bych doporučovala podsadit keře obyčejnými fialkami. Rychle se rozrostou, jsou úplně nenáročné, pod keři prospívají a opravdu krásně voní. Taky mě napadají konvalinky, ale ty rády zabírají i místo, kam je už nechceme. Bláža
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 40.135 (?), 14.1.2011 11:13
Ze zimolezů, i když to nejsou keře, ale popínavky, tak obecný (Lonicera caprifolium - kozí list, růže z Jericha), Heckrottův (L.heckrotii) nebo německý (perichymenum). Vonící plaménky s latinským označením triternata, montana, termiflora, nejvíc asi bolševníkolistý = heracleifolia syn. tubulosa.
Nevonící keře se dají podsadit konvalinkami, když se rozrostou, tak je to opravdu vůně.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |