Kdoulovec - roubování



host - 95.128 (?)
21.4.2022 11:49

Dobrý den. Paní Lído, kdysi jsem navrhnul a pak i vysazoval parčík v jedné dědině na Konicku. Kdoulovec japonský se tam vysadil a dělal velkou parádu. A jednou mě manželka pana starosty překvapila tím, že mně věnovala několik skleniček marmelády z plodů tohoto kdoulovce. Nejdřív to vypadalo, jako když je v skleničce ocet, takovou to mělo barvu. Ale chuťově naprosto vynikající! Za sebe mohu napsat, že jsem lepší marmeládu nikdy nejedl. Stanislaw

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 188.29 (?), 10.5.2017 0:51, zobrazeno: 5058x

Prosím někoho znalého či ochotného o radu. Na co lze naroubovat kdoulovec japonský? Rád bych vytvořil kulovitou korunku kdoulovce na dvoumetrovém kmínku. Tak, aby to za pár let nechcíplo. Díky předem za jakékoliv postřehy.

Petr

   
host - 209.228 (?), 20.7.2017 22:10

Dobrý den,

nějsem znalá, ale trochu jsem se také poptávala - pokud chcete kdoulovec na kmínku, roubuje prý se na jeřabinu. Mnoho radosi z podařeného výsledku - Zdeňka

      
host - 181.231 (?), 25.4.2018 0:33

Neví někdo kde se dá kdoulovec na kmínku sehnat. Už dlouhou dobu jej sháním a nikde není. Roubovat neumím a keř se strašně rozrůstá. Mám malou zahradu. Květa

         
host - 157.239 (?), 25.4.2018 6:36

Než-jestli vůbec-takový seženete, tak toho Vašeho bujnoška můžete umravnit-ze stran u země uřezat, ustříhnout, střední větve uvázat k pevnému, trvanlivému kůlu ze dřeva či kovu. Proti nadměrnému obrůstání z kořenů položte na povrch půdy netkanou textilii nebo jutové pytle, zasypejte kůrou nebo kamínky. SPCH

   
host - 183.157 (?), 20.4.2022 13:33

Objevil jsem v rohu zahrady keř, asi kdoulovec japonský, má asi metr a tmavě červenorůžové květy. Prý se jeho plody dají jíst. Máte s tím někdo zkušenosti?

      
host - 248.199 (?), 20.4.2022 17:36

V literatuře uvádějí, že jsou jedlé po přemrznutí, ale protože jsou velmi kyselé, tak se pouze přidávají k jinému ovoci. Nejedla jsem je, ale kvetoucí větvičky jsou krásné ve váze wink...           Lída

         
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6665) - 9.142 (?), 20.4.2022 17:56

Ono to moc k jídlu není. Zkusil jsem z toho udělat jakýsi džem, ale vznikla nevzhledná zelená kyselá šlichta. Osvědčilo se mi odležené vonící plody nakrájet a zasypat cukrem a jak se cukr rozpouští, postupně dosypávat. Vznikne dosti kyselý sirup, který se dá přidávat třeba do čaje. Nic jiného se s tím asi dělat nedá.

         
host - 95.128 (?), 21.4.2022 11:49

Dobrý den. Paní Lído, kdysi jsem navrhnul a pak i vysazoval parčík v jedné dědině na Konicku. Kdoulovec japonský se tam vysadil a dělal velkou parádu. A jednou mě manželka pana starosty překvapila tím, že mně věnovala několik skleniček marmelády z plodů tohoto kdoulovce. Nejdřív to vypadalo, jako když je v skleničce ocet, takovou to mělo barvu. Ale chuťově naprosto vynikající! Za sebe mohu napsat, že jsem lepší marmeládu nikdy nejedl. Stanislaw

            
host - 248.199 (?), 21.4.2022 12:10

Jestli to bylo fakt dobré, tak by to chtělo zjistit recept cheeky... Kdoulovec na zahrádce mám.     Lída           

               
host - 92.123 (?), 22.4.2022 16:15

Dobrý den. Paní Lído, měl jsem štěstí. Byl jsem v Olomouci na výstavě a ta paní tam měla stánek. Tak jsem se hned ptal a prý to je jednoduché. Uzrálé plody povařit i s jádřincem. A pak to celé rozdrtí tyčovým mixérem a pak už postupuje podle návodu na sáčku na výrobu marmelády. Skutečně i s jadýrky, ty jsou tam prý velmi důležité. Stačí tak? Stanislaw

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Bazén Vario V6 - nutnost obsypávky?22.6.2025
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika