Dobrý večer, asi před měsícem jsem koupil roční sazenici japonské azalky a chci se zeptat zda jí teď mohu ještě přihnojit hnojivem na azalky, nebo nějakým jiným aby byla silná na zimu.
Zkušenosti čtenářů s umístěním rododendronů a azalek budou nejspíše velmi rozdílné. Myslím, že rodo.+azal. svědčí spíše slunce než stín, úpalné místo však muže být taky problém. Se střihem nejsou u nás velké zkušenosti. Japonští zahradníci však keře azalek běžně střihem tvarují . Japonsko má ale jiné, mírnější klima a tak nelze reakci azalek na tvrování u nás přesně předvídat. Nezbývá než trochu experimentovat a vyzkoušet to. Neporadím, zda tvarovat po odkvětu, což je vlastně skoro teď nebo na jaře před rašením. Snad někdo poradí
stříhat okolo září až opadají i listy, hlavně odlamujte pestíky po opadaných květech a při těchto vedrech zalévejte každý den večer, ale ne příliš moc a také hnojte přes léto (30-50g na jeden keř 1 za měsíc) nasadí více příští rok květů a výhonů, přeji pěkné pěstování
Dobrý večer, asi před měsícem jsem koupil roční sazenici japonské azalky a chci se zeptat zda jí teď mohu ještě přihnojit hnojivem na azalky, nebo nějakým jiným aby byla silná na zimu.
azalky se stejně jako rhododendrony hnojí naposledy tak do konce června. teď už by před zimou nestačilo vyzrát to, co by narostlo. Já už bych nehnojila