Jak dlouho kvete magnolie?

Beny2 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (759) - 233.207 (?)
5.4.2011 20:36
Ale Havliš má v nabídce několik opadavých magnólií, které kvetou v létě a jsou normálně odolné. Dokonce jednu, které nakvétá postupně celé léto. Už ji mám doma, ale sázet ji budu až v květnu. Choulostivé jsou hlavně stálozelené grandiflory.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 143.17 (?), 5.4.2011 14:05, zobrazeno: 12777x

Dobrý den, na tento dotaz kamarádky jsem nedokázala odpovědět, i když mám magnolií několik - nijak jsem to nesledovala. Jedná se konkrétně o soulangeanu,,Rustica Rubra" Máte někdo vysledováno, jak dlouho kvete, i jiná soulangeana, popř. jak dlouho vydrží jednotlivé květy? Děkuju předem 

host - 31.192 (?), 5.4.2011 14:27

soulangeana začíná kvést v těchto dnech a pokvete tak 10dní. Pokud přijdou mrazy jak loni, tak omrzne a je to ještě rychlejší. Ale je krásná. alena

konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 143.17 (?), 5.4.2011 14:51

Díky Alenko S mrazíkama je to nah... Loni jsme čekali jako každoročně, až nám vykvete nádherná žlutá Yellow River a první květy omrzly úplně a až z těch, co ještě nebyly vybalené z kožíšků, jich pár zůstalo 

Tipovala jsem, že kvete alespoň 14dní... 

lea. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (459) - 31.192 (?), 5.4.2011 15:35

konvalinko, ona vykvete rychle a jakoby všechny květy najednou, na rozdíl od Susan, ta kvete postupně a dlouho, loni od poloviny května do konce černa. Ta vaše Yellow River je nádherná kvete taky později, (dle Havliše až v květnu)? Máte nějakou, která kvete celé léto?

konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 143.17 (?), 5.4.2011 16:46

Krom bílé stellaty, mám ještě Susan a o trochu tmavší Nigru, obě patří do liliokvětých a obě kvetou dost dlouho, jednotlivé květy se objevují takřka celé léto, ale to spíš jako rarita  Rusticu Rubru jsem měla právě od Havlise už jednou, bohužel tehdy štěňata, mi ji oholila na 20cm špalík - což už nerozchodila  Loni jsem dala požadavek zahradníkům, jestli by mi nesehnali větší Rubru, protože můj sen je mít někdy krásný strom soulangeany a místo toho to vypadá, že mi teď rozkvetla úplně jiná, snad růžová stellata  Budu fotit a reklamovat  Ty v létě kvetoucí by přežili snad v Praze, Lednici či kolem Bratislavy - já tady na tom našem,,vyhnalově" nemám šanci 

lea. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (459) - 31.192 (?), 5.4.2011 17:52

Ještě že jste mi t o těch letních řekla, vykašlu se na to, mně teprve pár dní začínají kvést narcisy, hortenzie budou jako každoročně vymrzlé, takže na nic choulostivého to tu není. Ta okousaná Rubra se vám už nevzpamatovala vůbec neb jen zatím nekvete? Já totiž musela loni po odkvětu vševchny magnolie zastřihnout, postranní větve, moc jsem se bála, ale pokvetou kupodivu jakoby nic

Beny2 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (759) - 233.207 (?), 5.4.2011 20:36
Ale Havliš má v nabídce několik opadavých magnólií, které kvetou v létě a jsou normálně odolné. Dokonce jednu, které nakvétá postupně celé léto. Už ji mám doma, ale sázet ji budu až v květnu. Choulostivé jsou hlavně stálozelené grandiflory.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Napojení na novou kanalizaci20:57
Robotická sekačka na chalupu6.6.2025
Filtrace kohoutkové vody6.6.2025
Robotická sekačka na chalupu5.6.2025
Robotická sekačka na chalupu3.6.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz