Delonix regia?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
Chlupate_Pendolino - (1) - 83.37 (?), 30.3.2009 16:50, zobrazeno: 24036x
Dobré odpoledne, ráda bych využila poznatky a postřehy větších "stromových" mazáků než jsem já. Před 5 měsíci jsem zasela tři semena neznámého stromu - dvě se ujala a vyrostlo z nich - viz. fotografie. Je to opravdu delonix? Další radu bych potřebovala ohledně toho, co teď s nimi. Ven, snažit se z nich udělat bonsaje, nechat je, tak jak jsou...? Děkuji za Vaše názory a pomoc.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 176.57 (?), 30.3.2009 20:02
Buď velký květináč nebo pěstovat jako bonsai.
Letnit ven by se mohl dát pokud nebudou klesat teploty pod nulu.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Rena - (16) - 247.241 (?), 31.3.2009 19:06
dobrý den,
já je taky loni na jaře koupila na aukru. Z asi patnácti semínek se mi podařilo vypěstovat 6 rostlinek výšky jako na té foto. Ještě počkám, zatím nereagují, ale zdá se mi, že ani jedna nepřežila zimu. Vypadají jako suché klacíky. I větvičky v průběhu zimy odpadly. Zimovala jsem je v zahradním domku u okna s elektrickým přitápěním na 9°C. Zajímalo by mě, jestli se někomu z pěstitelů podařilo vypěstovat ze semínek stromek, který mu prospívá. Ještě dodám, že já jsem květináčky se semínky měla na kuchyňském prkénku a to jsem umístila na radiátor, aby semínka měla dost tepla na klíčení a přitom se neuvařila zespodu. Klíčila tak do těch 3 týdnů.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 92.44 (?), 21.4.2009 13:58
Ještě lepší je semínkům udělat "mikroklíma" - na květináč, do kterého jsem zasadila semínko (trochu jsem je předem namočila a pak na konci nařízla), jsem navlekla silonový sáček, do kterého jsem jehlicí nadělala otvory, a taky jsem denně zalívala. Teď již mám rostlinky 20 cm a taky nevím co dál. Na léto půjdou ven (až dorostou), ale co v zimě - Pán Bůh ví.
Zdravím H.M.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 237.246 (?), 28.12.2016 19:17
S delonix mám krátkou zkoušenost, ale velice dobrou na rozdíl od např. Wistarie. Povrch semen delonix jsem narušila smirkem, semena zabalila do namočeného vatového tamponu a tak dala do sáčku. Takto jsem semena nechala na slunném okně a každý den kontrolovala. Během týdne naklíčily, po měsíci dostaly semenáčky vězší misky a po dalších dvou měsících opět větší misky. Osvěčilo se mi dát jim větší misku, odlehčit zeminu perlitem nebo akadamou a občas "zapomenout" zalít a občas přihnojit.
Zatím je mám na okně otočeném na západ. Letnění budu zvažovat až další sezonu.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Rena - (16) - 208.18 (?), 21.4.2009 15:48
Tak mě po zimě neobrazil ani jeden semenáček. Všechny buď uschly nebo nevím. Znovu už začínat nebudu.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |