Červenolistý buk - rašení
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 193.108 (?), 20.5.2011 9:53, zobrazeno: 13144x
Zdravím všechny, mám červenolistý buk od podzimu a ještě nevyrašil? Je to normální, výška 440nm, lehké přistínění? Děkuji a hezký den
T.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 208.134 (?), 21.5.2011 8:53
Máme také červenolisté buky a nám obrazily až na začátku května. Všechno už bylo zelené, jen buky nic, taky jsme váhali, jestli přežily zimu - máme je také od podzimu. Tyto buky asi celkově obráží až hodně pozdě, tak jestli je u vás chladněji, tak bych ještě počkala, třeba vyraší listy až se teď oteplí. P.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
konvalinka - Diamantový Zahrádkář (1285) - 143.17 (?), 22.5.2011 15:06
No, nevím, nevím, je už hodně pokročilá doba a buk by měl být nejmíň měsíc narašený. Myslím, že bude po něm Zkuste ulomit konec některé větvičky. Jestli půjde suchá ulomit, zkoušejte,,lámat" až pokud se to lámat bude - třeba narazíte na živé dřevo. To poznáte, že větvička pruží a nejde jen tak lehce zlomit..
Já už mám nový buk zasazený (místo toho javoru - tak snad půjde 
Fagus silvaticu pendulu (bez té purpurea ) mi zahradníci zasadili ve velikosti cca 4m - ovšem každý rok byl menší a menší - až jsme se naštvali, přesadili ho jinam (kde to tak nehyzdí) a čekáme, zda se vzpamatuje 
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
konvalinka - Diamantový Zahrádkář (1285) - 143.17 (?), 22.5.2011 16:06
Ano, hlavně vršek, ale i ostatní výhony na koncích a kmen byl normálně napadený nějakou houbou. Teď koukám, že tam nahoře trčí dvě suché haluze jak rohy - musím ho seříznout do zdravého dřeva a zkusit zavoskovat. Už jsem takhle zachránila břízu, u které byl stejný problém - každý rok odešla některá horní haluz a byla menší a menší U bříz - takových těch pendul, co jsou širší než vyšší tam stejně, jako asi i Vám, vyrazily rovné větve nahoru (vypadá to divně) ale muž do nich odmítá řezat (mám prý být ráda, že alespoň něco roste  ) tudíž to máme takové podivné,,příšerky" 
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 161.15 (?), 22.5.2011 20:48
Zdravím, děkuji za vaše názory, když zaříznu do větviček, tak je tam míza, suché nejsou. Pokud zaschly třeba jen pupeny, vyrazí náhradní? Někde jsem v TV zaslechl, že až v příštím roce? Díky
T.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 1.18 (?), 22.5.2011 21:24
Muj buk ktery jsem sazel na podzim vyrasil uz nekdy v dubnu, pak ale prisly mraziky a vsechny listky a pupeny zmrzly, asi 3 tydny se nic nedelo a dnes jsem koukal ze uz zase zacina obrazet, takze ja bych jeste pockal a on nakonec jiste taky vyrasi. Milan
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|