Zdravím, co dle Vás jsou semena břízy? Já četl, že senema z břízy získám na podzim z jehněd, které jsou zbarveny do hněda. KDyž ted koukám po břízách, tak jehnědy jsou stále zelené. takže co jste sbíral do sáčku,
Nevím jestli to zde již někdo nepsal, ale nejlepší je břízky a jiné listnáče předpěstovat v kontejnerech /květináčích/ a poté je vysadit už s celým balem. Břízy jsou houževnaté a i když se stane třeba, že nadzemní část z nějakého důvodu celá uschne, z kořenového balu vyrazí nový výhon. Je dobré je párkrát po zasazení vydatně zalít vodou /hlavně první rok po zasazení/ než pořádně zakoření a najdou dost živin a vody v zemi sami. Hlavně každý zasazený stromek ihned celoročně chraňte/pletivem/ první roky proti zvěři.Až dosáhne kmínek stromku takové síly že již nepruží můžete ochranu odstranit.
Na jaře jsem bez nářadí vytáhl ze země z náletu 6 břízek před vyrašením listů, velikost stromků cca do pasu. Přesadili jsme je před zahradu, první 2 měsíce příležitostně vydatně zalili a jdou nám všechny, přírůstky pěkný, lístky velký.
Zdravím, co dle Vás jsou semena břízy? Já četl, že senema z břízy získám na podzim z jehněd, které jsou zbarveny do hněda. KDyž ted koukám po břízách, tak jehnědy jsou stále zelené. takže co jste sbíral do sáčku,