Kombinace letniček
|
|
 |
 |
host - 41.2 (?) 12.2.2009 15:27
Já v létě také osazuji mísy, ale nejraději používám lobelky modrou a bílou, jsou vděčné a potom kombinaci červených muškátů a žlutých balkon gold, měsíček nemám ráda, protože s e hodně vytahuje, ten mám jen na záhonech, kde se většinou vysemenuje sám. Na převis rovněž používám stříbrošedé roslinky, které jsem koupila jednou na trhu jako balkonovku, teď mi již několik let přizimuje na záhonech, dokonce i v letošních mrazech vykukuje zpod sněhu, no a na jaře rostlinky zasadím před muškáty. Také je krásná bílá bakopa a mezi ní modrá lobelka. Přeji hodně úspěchů a šťastnou ruku při výběru. Veruna
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 10.23 (?), 11.2.2009 21:20, zobrazeno: 13339x
Dobrý den, prosím o pomoc. Jsem naprostý začátečník, mám pocit, že mi vždycky všechno záhadně chcíplo :-) Potřebovala bych nějakou peknou kombinaci letniček do mísy pred vchodové dveře, východní strana. Vzhledem k tomu, že je fasadá taková oprýskaná do žlutooranžova, vybrala jsem si jako základ nenaročný měsíček, k tomu něo bílého a pak by se mi líbilo něco modrofialového a jemně růžového, možná taky žlutého. sestavila jsem si možnosti, tak prosím poradte:
1.měsíček, (modrofialová) salvie, žlutá krásenka, rudbekie(žlutooranžová), bílá krásenka?
2.měsíček, verbena, bílá krásenka, šalvěj pomoučená
Já doufám, že se tady najde někdo zkušený. Díky předem moc..
Martina
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 41.2 (?), 12.2.2009 15:27
Já v létě také osazuji mísy, ale nejraději používám lobelky modrou a bílou, jsou vděčné a potom kombinaci červených muškátů a žlutých balkon gold, měsíček nemám ráda, protože s e hodně vytahuje, ten mám jen na záhonech, kde se většinou vysemenuje sám. Na převis rovněž používám stříbrošedé roslinky, které jsem koupila jednou na trhu jako balkonovku, teď mi již několik let přizimuje na záhonech, dokonce i v letošních mrazech vykukuje zpod sněhu, no a na jaře rostlinky zasadím před muškáty. Také je krásná bílá bakopa a mezi ní modrá lobelka. Přeji hodně úspěchů a šťastnou ruku při výběru. Veruna
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 13.25 (?), 12.2.2009 19:33
Děkuji. No právě. Kytek je tolik, že mi z toho jde hlava kolem. Chtěla jsem si rostlinyk vypšstovat ze semínek, abych ušetřila, protože jsem na mateřský, no ale nevím..Každopádně s tou žlutou asi máte pravdu.
|
|
 |
|
 |
 |
|
new dawn - Stříbrný Zahrádkář (311) - 176.18 (?), 12.2.2009 22:17
Dobrý den - pokud byste si semínka kupovala, tak Vás přijdou na víc než sazeničky. Navíc předpěstované doma a ne ve skleníku se většinou vytáhnou. Pokud chcete jen tu misku nebo nějaký truhlík a ne osázet zahradu, tak je lepší i levnější koupit. Z převislých zmiňovaná bacopa je bílá a růžová, vějířovka bílá, modrá, růžová, pak také celé léto kvetou "milionbels"(od žluté po červenou),lobelky jsou i převislé také bílé, růžové, modré... Záleží, co Vám padne do oka.
Kdybych volila já, tak dopředu bílou bacopu, za ni bych dala nízký modrý nestařec(ageratum) nebo modrou lobelku a žlutooranžový afrikán, dozadu třeba vyšší červený hledík, nevadlec(celosia) nebo jestli máte, tak starší vyšší červený muškát...
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 17.0 (?), 13.2.2009 11:53
Děkuji. Já totiž nemám moc přehled, kolik letničky stojí, tak jsem si myslela, že bude levnější ze semínek. Ten nestařec vypada pěkně. Asi bude opravud nejlepší koupit rostlinky.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|