Ženšen sibirský

host - 18.164 (?)
26.4.2009 22:26

Roste snadno v každé půdě. Pravý žen šen-panax ginseng u nás roste krátce, hyne na plísně a nedostatek zamrzlého období, asi vlhkem.
Obvykle ale bývá k dostání v lékárnách, hlavně proto, že Korea je největším exportérem do celého světa.Měl jsem kořeny, vykvetly, jeden pak měl plody červené, druhý žluté, jsou různé formy.Nevydržel jsem čekat několik zim až semena vyklíčí. Mají hluboký typ spánku. Užívat se má s cukrem, protože po užití se zrychlí oběh natolik, že to může vyčerpat cukr z krve. Ale osvěžuje to hlavně s trochou cukru. Němci doporučují to užívat až po dosažení 35let věku vzhledem k hormonální rovnováze. K eleuterokoku nevím co dodat, může to mít i polostín, možná je lepší než plné slunce.Může se dát trochu kompostu aby to rostlo lépe.Hnojiva jsem nezkoušel. U mnohých přírodních léčiv je problém s dávkováním, kolik toho užít aby to nebylo málo nebo moc.U pravého ženšenu bývá dávka sušeného nejméně 250mg, ale užívá se i 500mg. U eleuterokoku nevím zpaměti. A protože se dělá výluh tak to neumím zvážit. Musí na to být předpis, protože se prodávají standartní kapky. 
 Jinak-prostě zasadit a zalít. Já ke všemu dávám tyčku aby se vědělo že tam něco roste a nezničilo se to malé.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
xxcomp - (2) - 215.60 (?), 13.4.2009 10:11, zobrazeno: 6709x

Dodry den, zakoupil sem si tenhle žensen.Mohl bymi nekdo poradit s pestovanim??O pestovani sem badal po internetu a nic sem tak nejak nenasel.Mate stim nekdo skusenost?Jestli ho mohu dat vubec ven nebo ve vnitr.Dekuji za pripadne rady.

host - 18.164 (?), 15.4.2009 0:40

vážený pane. Není možné vám dát žádnou radu, protože pod tímto názvem se prodává mnoho různých   rostlin.Nevíme vůbec o čem se   bavíme a ještě na to nic máme dávat rady.Kdyby bylo   latinské obě jména a čeled   do které to patří=to co máte, nikoliv to co vyčtete v knihách o ženšenu, Tak už by se dalo něco dělat.Pravý žen šen   mi vydržel tak rok a auhynul.Měl jsem ho prý dát do hlíny prosáklé fundazolem      a le to není moje parketa mořit hlínu jedama.

host - 215.60 (?), 15.4.2009 22:37

Koupil sem ho u Starkla. Eleutherococcus senticosus

host - 18.164 (?), 19.4.2009 22:21

dobře, to je nejúspěšnější náhražka žen šenu, patří do stejné čeledi araliaceae.U nás roste naprosto bez problémů jako keřík ale dost trnitý. Dřevo vonné. Nejvíc účinných látek má kořen, ten se po vykopání opere možná rozdrtí a dá do alkoholu. v lékárně by měli mít kapky a k nim návod, ale ten vám nepomůže, protože neznáme jak udělat stejnou koncentraci.Bud to zjistit nebo hokus pokus ale dělat pokusy na sobě není doporučeno.Mně to roste, je tam spousta odkopků, mám ho 37 let ze semen.Jsou různé formy stejně účinné.

xxcomp - (2) - 124.178 (?), 20.4.2009 12:24

Dobry den.Potreboval sem nake rady o pestovani.Z vasi reakce sem tak nak nic nepochitil.Prosim nake lepsi zdeleni, tohle mi moc nepomuze.Jake stanoviste atak dal.Dekuji za radu.

host - 18.164 (?), 26.4.2009 22:26

Roste snadno v každé půdě. Pravý žen šen-panax ginseng u nás roste krátce, hyne na plísně a nedostatek zamrzlého období, asi vlhkem.
Obvykle ale bývá k dostání v lékárnách, hlavně proto, že Korea je největším exportérem do celého světa.Měl jsem kořeny, vykvetly, jeden pak měl plody červené, druhý žluté, jsou různé formy.Nevydržel jsem čekat několik zim až semena vyklíčí. Mají hluboký typ spánku. Užívat se má s cukrem, protože po užití se zrychlí oběh natolik, že to může vyčerpat cukr z krve. Ale osvěžuje to hlavně s trochou cukru. Němci doporučují to užívat až po dosažení 35let věku vzhledem k hormonální rovnováze. K eleuterokoku nevím co dodat, může to mít i polostín, možná je lepší než plné slunce.Může se dát trochu kompostu aby to rostlo lépe.Hnojiva jsem nezkoušel. U mnohých přírodních léčiv je problém s dávkováním, kolik toho užít aby to nebylo málo nebo moc.U pravého ženšenu bývá dávka sušeného nejméně 250mg, ale užívá se i 500mg. U eleuterokoku nevím zpaměti. A protože se dělá výluh tak to neumím zvážit. Musí na to být předpis, protože se prodávají standartní kapky. 
 Jinak-prostě zasadit a zalít. Já ke všemu dávám tyčku aby se vědělo že tam něco roste a nezničilo se to malé.

host - 199.121 (?), 9.7.2009 12:33

A jakou má ten keř výšku v dospělosti?

host - 180.2 (?), 22.8.2009 21:16

Výška rostliny je do 2 až 3 metrů, má několik odnoží také by se mělo počítat s tím že roste do šířky a to zabere také určitou část záhonu.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz