Roste snadno v každé půdě. Pravý žen šen-panax ginseng u nás roste krátce, hyne na plísně a nedostatek zamrzlého období, asi vlhkem.
Obvykle ale bývá k dostání v lékárnách, hlavně proto, že Korea je největším exportérem do celého světa.Měl jsem kořeny, vykvetly, jeden pak měl plody červené, druhý žluté, jsou různé formy.Nevydržel jsem čekat několik zim až semena vyklíčí. Mají hluboký typ spánku. Užívat se má s cukrem, protože po užití se zrychlí oběh natolik, že to může vyčerpat cukr z krve. Ale osvěžuje to hlavně s trochou cukru. Němci doporučují to užívat až po dosažení 35let věku vzhledem k hormonální rovnováze. K eleuterokoku nevím co dodat, může to mít i polostín, možná je lepší než plné slunce.Může se dát trochu kompostu aby to rostlo lépe.Hnojiva jsem nezkoušel. U mnohých přírodních léčiv je problém s dávkováním, kolik toho užít aby to nebylo málo nebo moc.U pravého ženšenu bývá dávka sušeného nejméně 250mg, ale užívá se i 500mg. U eleuterokoku nevím zpaměti. A protože se dělá výluh tak to neumím zvážit. Musí na to být předpis, protože se prodávají standartní kapky.
Jinak-prostě zasadit a zalít. Já ke všemu dávám tyčku aby se vědělo že tam něco roste a nezničilo se to malé.