Výnos bylinek

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6659) - 70.100 (?)
27.1.2012 13:30

Předpokládám že jde o pěstování bylin produkčním způsobem. Kdysi dávno výkupna dodávala osivo i metodický návod k pěstování, ochraně a sušení. Zkoušel jsem tehdy jitrocel kopinatý. Výnos byl obrovský, problém se sušením. Bez sušárny to prakticky není možné. Zkuste se obrátit na výkupce, zda něco podobného nemá.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
alfastar - (3) - 139.83 (?), 27.1.2012 11:57, zobrazeno: 5853x

Dobry den, jsem tady novy a nevim zda se obracim na spravnem miste, ale zkusim to. Moc by me zajimalo jak lze zjistit (spocitat) jaky vynos z dane byliny muzu ziskat na urcite plose. Lze to nejak urcit nebo je ma to potreba nejaky slozity postup? Dekuji

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6659) - 70.100 (?), 27.1.2012 13:30

Předpokládám že jde o pěstování bylin produkčním způsobem. Kdysi dávno výkupna dodávala osivo i metodický návod k pěstování, ochraně a sušení. Zkoušel jsem tehdy jitrocel kopinatý. Výnos byl obrovský, problém se sušením. Bez sušárny to prakticky není možné. Zkuste se obrátit na výkupce, zda něco podobného nemá.

alfastar - (3) - 202.132 (?), 27.1.2012 14:26

Ty informace shanim spis z duvodu, ze bych chtel vyplnit volny cas a venovat se trochu vice pestovani aromatickych a castecne i lecivych bylin na komercni urovni a rad bych si trochu predem spocital co a jak aby se to vyplatilo financne. A tady je prave problem, ze si nemuzu zatim spocitat kolik ziskam z "jedne" rostliny..neim kde se lepe zeptat, napadlo me öslovit primo napr. zahradnickou skolu nebo tak nejak, ale zatim jsem zkusil internet.

host - 49.39 (?), 27.1.2012 16:30

Kdysi vyšla nejméně jedna knížka "pěstování léčivých rostlin", kde to jistě bylo více popsáno po jednotlivých druzích... Možná ji tehdy vydala "Léčivé rostliny Zbraslav", nevím, jestli tato firma existuje i v současnosti. Kdysi dávno jsme doma pěstovali políčko heřmánku... o prázdninách jsme tam seděli s celou rodinou (tedy já jako jedno z dětí) a trhali jsme a trhali... denodenně, postupně, jak heřmánek nakvétal. Snad se to tehdy vyplatilo, jinak bychom to asi neměli měkolik let po sobě. Zkuste se prohledat knihkupectví a antikvariáty, třeba něco objevíte. Josef.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz