aktinidie kolomikta - nejzdravější ovoce a kočky



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4   
                  
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 94.12 (?) 
17.6.2009 13:11

Už je to tu s tou kolomiktou zase.
  Proč by nemohl každý sázet třeba černý rybíz a aronii ? Je to tak dobré a zdravé! ...kdykoliv oddělíme část zamrazených na talíř, necháme 20minut roztát a máme vitamíny...
   A kolik z nás to dělá? Já třeba ne, nějak mi to rozmrzlé ovoce nejede.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 18.164 (?), 26.6.2009 19:29

každý může sázet co chce.Ale srovnávat aronii s takovou lahůdkou jako je aktinidie je fakt kacířské.Aronie má moc vitamínů P.Jsou to různá barviva v ovocích.rybíz je výborný sázím ho taky.Vitamínu C má hodně ale je to mnohokrát méně než kolomikta.Zdá se mi, že mi někdo nevěří, že to je to nejzdravější ovoce které se u nás dá pěstovat.Já dávám fakta=měřený obsah C je 1520mg%.ta fakta žel málokomu něco říkají.Jablka mají kolem 10mg%, ontario, berlepsch a málo jiných mají 30.
aktinidie jistě bude mít víc a víc lidí, každý kdo přijde a ochutná to musí mít taky, proč ne.Zdá se že je málo sazenic, letos se mi konečně chytly některé řízky, za rok z nich budou sazenice.Snad jen v Kruhu něco mají a průhonice, tam jsem dal řízky a oni to umí.Ještě sháním ruský rakytník vím že mají dobré.Kdyby tak někdo dovezl odrůdu ščerbinka, sladší plody a velké, zakrslejší vzrůst.Mám výborný semenáč z ruských ale neumím ho namnožit.Možná se jim něco ujme.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 176.18 (?), 5.8.2009 0:09

Nemám ráda, když mi někdo něco vnucuje a už vůbec ne, když mi tvrdí, že jen to jeho ovoce (zelenina, maso, mléko...) je nejlepší,  nejzdravější a nejprospěšnější. Člověk je všežravec, a pokud bude jíst vše, co má, bude mít vitamínů i jiných látek dost. Navíc odborníci tvrdí, že člověku nejvíce prospívá strava, která je domácího původu na území, kde jedinec žije. Což se zrovna o aktinidii říci nedá. Navíc mi připadá, že se někomu snažíte zvýšit obrat. Proč byste jinak kolem dokola opakoval v různých obměnách, že pouze aktinidie je dokonalá a nad ni není...           Lída

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 199.121 (?), 4.8.2009 19:54
A nemáte náhodou Aktinidii polygamu? Na tu jsou kočky jak šílené. Obsahuje totiž látky, které se používají pro omámení kočkovitých šelem jako je třeba lev. Aktinidie polygama též Aktinídie stříbřitá je totiž dost podobná kolomiktě ale má listy na půl bílé až stříbrné zatímco kolomikta je má napůl bílé a fialové a taky plody jsou jiné.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 18.164 (?), 4.9.2009 5:32

Polygamu jsem měl, ale nepřežila, je dost chulostivá na přischnutí a její ovoce stojí moc za málo, je moc pěkná, ale já mám místo jen na jedlé ovoce. O kolomiktách mluvím proto, že jejich důležitost je u nás silně podceněna, asi proto, že málokdo si je vyzkoušel v dobrých odrůdách. Rusové jsou v tom podstatně dále než naši lidi. Já se jim věnuju celý život a chci pokračovat a pomoct druhým.

Ovocný zimolez taky je u nás podceněn. Kdybych dělal byznys tak by se to poznalo. Sazenice mám malé, ale už konečně jsou.A kdybych něco prodal, tak by jste mi záviděla? Mně se to množí dost hůře než arguta. Nedělám byznys abych zbohatl, ale něco jsem dokázal.A je v tom celý život.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?8:04
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika