aktinidie kolomikta - nejzdravější ovoce a kočky



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4   
            
Zahrádkářský kacíř - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (391) - 235.249 (?) 
17.4.2009 23:01

Ano, in vitro umožňuje rychlé množení. Ale ptám se k čemu vám to bude - to není nic pro zahrádkáře, to je pro množení ve velkém, po tisících. Navíc se u některých rostlin můžou objevit nepředvídatelné problémy. Radši použijte normální řízkování.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
               
host - 18.164 (?), 19.4.2009 15:26

díky.Ted je jaro, aktinidiáři, třešnaři, merunkaři aj. máme strach že přijdou zmrzlíci.I kdyby přišli, počkám si na úrodu další rok nebo víc, stojí mi za to.Tady na Ostravsku je ten pozdní mráz málokdy naštěstí.Už mnoho let po sobě sklízím. Asi před 8 lety jsem měl smůlu zmrzlo to, a zrovna se na to přišli podívat ze symposia. jinak to jde,  ale předloni to zmrzlo v celé republice kromě tady.   vzpomínám si, že kdysi asi 1993??? byl mráz -4 po tři, čtyři dny po sobě.Tekrát zmrzly květy jabloní.Zastavil jsem se zrovna ve výzkumáku U Kolína nad rýnem u p. Engela, byl z neúrody jablek neštastný, ale měl tam alej odrůdy, která kvetla později a ta měla plnou úrodu.Kdykoli byl ochotný poslat rouby.Nepamatuju se odrůdu.
u aktinidií by mozná šlo hledat jiný druh, ale těžko.

Byl jsem tam i mimo jiné připomenout mu jak jsem u vína v září 89 mu tvrdil, že se něco brzy stane.Trvalo to ještě dva měsíce.Ten rok dne 1.5 jsem byl ve Warsavě a tam byly 1. svobodné volby, u nás ještě normalizace.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 18.164 (?), 19.4.2009 20:52

na dotaz k čemu je mi tolik vitamínu C když přebytek se stejně vymočí:
chtělo by to odborníka výživáře, to já nejsem, Kdysi jsem byl u doktora a ten kondstatoval skorbut.Zjistil jsem, že alergici jako já a i mnozí lidé jiní potřebují více vitamínu C než jsou odborníky doporučené dávky/asi 60mg denně/ Ated počítejme. jeden pomeranč má asi 30mg. sníte denně dva?
jablka mají asi10mg%, skoro nikdo nepěstuje zdravá jablka jako berlepšova reneta, ontario,  apod. které mají nad 30mg%
Vit C je i v bramborách púokud nejsou dlouho drženy po uvaření v horku, ale to jsou směšně malá množství.Jste si jist, že každý sní tu potřebnou denní dávku každý den? tělo potřebuje vit. C každý den. V čem ho teda sníte tolik? mně nevadí že nadbytek vymočím, raději ho sním víc a denní dávka je zaručena.
Kdysi jsem dostal knihu dvojnásobného držitele nobelovy ceny pana Dr. paulinga v roském vydání, kde rusové připojili ještě jednou tolik ze svých výzkumů. Kniha se jmenuje "vitamin C i zdorovje" Byla sice odsouzena jinými vědci, protože nepřinesla žádný vědecky nový objev, ale autor posbíral dostatek známých skutečností o vitamínu C.I stěmi ruskými dodatky jistě stojí za přečtení, mně ji "přítel" nevrátil.
jestli bteda něco vypočtete rád si přečtu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
jekyll - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (498) - 214.25 (?), 19.4.2009 21:07

Nutno ovšem dodať, že druhú Nobelovu cenu dostal za mier. Linus Pauling bol svojrázna postava.

Keď potrebujete extrémne množstvá vitamínu C (nič proti tomu nemám, je to Vaša životná filozofia), neuvažovali ste o Celaskone? Aj Pauling jedol syntetickú kyselinu L-askorbovú. Napríklad moje buňky nerozoznajú kyselinu L-askorbovú z linky Zentivy od inej kyseliny L-askorbovej, napr. z aktinídie.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 18.164 (?), 19.4.2009 21:38

já mám malý důchod abych ještě kupoval vit.C když mi ho v létě roste dost.V zimě si kupuju..myslim že přírodní je docela dobrý.
je fakt že to drahé není a není problém si ho koupit. ale to se musí do obchodu.Já to mám u domu a ještě s požitkem.
Možná je to moje životní filozofie, ale představte si že by každý dům měl vedle zasazenou aktinidii kolomikta a zvlášt děti by si na nich pochutnávaly. Lidé by byli zdravější.Bylo by to špatné?Myslím si že tahle moje propagace může pomoci.Je tu ještě problém s tím, že je to nepůvodní ovoce a setkal jsem se s osobou, která má alergii na to i na to z obchodů.Každý si teda musí vyzkoušet jestli mu to dělá dobře.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 235.78 (?), 19.4.2009 23:08

Mám 2 ks sazenic, asi 50 cm vysoké ale jak začly rašit, kočky je okousaly. Ukousné větvičky (loňské výhony) jsem nastříhal asi po 4 pupenech a zapíchl do kelímku s hlínou. Nyní asi po třech týdnech krásně raší. Vyrostou z těchto řízků plodící rostliny? Není třeba je očkovat nebo roubovat?

A k těm kočkám : neexistuje nějaký postřik nebo podobná látka,  jako je třeba proti okusu lesních stromků srnčí zvěří taky proti kočkám?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 18.164 (?), 21.4.2009 22:01

V kanadě to, pry necin strikakali. Nestacil by petrolej: acwx

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 18.164 (?), 27.4.2009 22:36

určitě vyrostou normální rostliny. měnit geneticky se to může jen ze semen nebo chemicky neb in vitro.Právě řízkování zachovává vlastnosti.to jste teda pořádný začátečník když si myslíte že by vyrostlo něco co neplodí.Záleží ovšem na tom co vůbec máte.Kolomikta musí růst napřed aspon 1,5m nahoru a pak teprve do stran.Plazí-li se po zemi tak neplodí neb špatně.Většinou musí Být pár. Jen snad u pana Chovance v Lipníku je samosprašná, ale má menší plody.U ostatních samosprašnost nezkoušel nikdo.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 18.164 (?), 22.5.2009 7:18

Petrolej by byl výborný, divil jsem se jak je ted drahý.budem se muset vrátit k dřevěným loučím a pryskyřici, které budem muset sbírat sami, jinak bychom se nedoplatili i za tohle.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 18.164 (?), 17.6.2009 7:41

Nejúrodnější odrůdy mají pořádnou násadu plodů:  Vitakola, Kola54,Tyler.Letos si pochutnáme a něco i zamrazíme.Potom kdykoliv oddělíme část zamrazených na talíř, necháme 20minut roztát a máme vitamíny.Proč by to nemohl sázet každý? Lidi jsou moc nepoučení, móda užívání už byla kdysi a zapomnělo se na to.Máte všichni na stole stále čerstvé ovoce aby kdykoliv každý mohl pojíst? Někdy je třeba to taky znova naservírovat a podávat, jinak si nevezmou.Ale z rostliny která je na očích si každý natrhá.Je to velká lahůdka.V našem mírném pásmu evropa, USA, Kanada je to nejzdravější ovoce.V tropech roste barbados cherry=acerola a v austrálii terminalia.Mají ještě trochu víc C.Pro nás je ale kolomikta tím vrcholem, nioc se jí nevyrovná, jedině velké množství jiných ovocí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika