V létě se neudí?



host - 160.168 (?)
16.11.2010 9:09

Můj soused (nebožtík) udil celý rok.Ale neudil když bylo sluníčko.Protože má komín špatný tah.A měl pravdu...

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

   
host - 1.30 (?), 16.11.2010 5:58

Kvašemu dotazu jestli se v létě neudí.Já udím kdy je to potřeba tedy i v létě.Na naložené maso dávám už 15 let zmražené PET láhve naplněné vodou a tím udržuji teplotu naloženého masa kolem 4 stupňů---samozřejmě je potřeba si to hlídat-buď přidám PET láví víc nebo míň. Maso vydrží 14 dní úplně v pohodě.  Tak ať se daří!  zdraví všechny uzenáře Tonin

      
host - 160.168 (?), 16.11.2010 9:09

Můj soused (nebožtík) udil celý rok.Ale neudil když bylo sluníčko.Protože má komín špatný tah.A měl pravdu...

   
host - 249.22 (?), 17.3.2011 18:09

zdravim prosim vas potreboval bych akutne poradit co mam delat kdyz mam nalozene maso a uz jak kdyby zacina pachnout a to ho mam v lednicce a nemuzu ted udit potreboval bych to za 3 dny az vyudit jestli nekdo nw co s tim abych ho mohl vyudit az za 3 dny, ale v lednicce to asi nevydrzi diky moc za odpoved na e-mail KlimekV@seznam.cz

      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 81.81 (?), 17.3.2011 20:42

Nepíšete, jak dlouho máte maso naložené a  jestli nasucho či v láku.
Maso bych vyjmul, omyl studenou vodou a zalil čistým lákem.
   Svítí-li sluníčko na komín, je špatný tah jen při zatápění, protože první kouř je studenější (těžší)  než vzduch ve vyhřátém komíně.Jak se oheň rozhoří, už je to  jedno.

      
host - 246.101 (?), 29.9.2011 17:06

Zdravím.

Pro Vás bude asi již pozdě vzhledem k tomu, že Váš dotaz přišel již 17.3.2011 ale aspoň pro ostatní. Maso když je naložené v koncentraci solicí směsi do těch 3% tak v lednici při teplotě do 5 st. C vydrží při dodržování základní hygieny, (gumové rukavice sterilizované savem a nebo Persterilem, stůl,  prkénko a nůž kde se zpracovává maso vysterilizovat též, potom oplach vodou) těch 5-6 neděl bez problémů. Když se Vám přesto stane, že maso a lák zapáchá tzv. "zvrhnutí láku" je již téměř pozdě. Okamžitě lák vylít do WC a maso promnout pod tekoucí vodou potom ho naložit do octa 1 : 3  (1 láhev octa a 3 láhve vody), promnout a nechat v ředěném octu 30 min. potom promnout znovu ve vodě a nechat dalších 30 min. v čisté vodě, znova opláchnout dát do pečlivě vydezinfikované nádoby (savo nebo Prsteril) a zalít novým převařeným a vychlazeným lákem 3% silným. Z masa uřízněte plátek a dejte na pánvičk, po usmažení podle chuti zjistíte zda jste vyhrál pokud ne tak to pouze odneste psovi.

Vladimír Šmíd

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika