Uzení domácích klobás



host - 92.38 (?)
16.6.2020 17:50

Udit klobásy v červnu lze velmi dobře, dokonce to jde lépe než v zimě. Nehrozí tolik dehtování, rosení na chladném mase, je i menší spotřeba dřeva. Problém je při výrobě, práce s mletým masem a jeho míchání musí probíhat v chladnu a dílo musí být studené. Stejný problém bude s chlazením a uskladněním vyuzených klobás. Jestli máte toto ošetřené, samotného uzení se bát nemusíte. Donce ani uzení studeným kouřem, aspoň nemusíte přitápět spirálou.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
      
host - 34.165 (?), 11.9.2012 12:50

Díky za dobré rady, chystám se tento víkend udit tak je budu potřebovat, uzení zdar!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 16.48 (?), 1.6.2020 10:26

Ahoj, myslíte,že údenie klobás v júni je sprostosť?

Ak sa dá, čo treba dodržať?

Ďakujem.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 195.10 (?), 1.6.2020 20:34

Udil jsem minulý týden. Z důvodu oslavy.

Nemůžeš udit studeným kouřem (do cca 25 st.C), ale teplým. A to cca 60 st. C asi čtyři hodiny a na cca 50 dalších 6 hodin. Ideálně použít vpichovací teploměr. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 92.38 (?), 16.6.2020 17:50

Udit klobásy v červnu lze velmi dobře, dokonce to jde lépe než v zimě. Nehrozí tolik dehtování, rosení na chladném mase, je i menší spotřeba dřeva. Problém je při výrobě, práce s mletým masem a jeho míchání musí probíhat v chladnu a dílo musí být studené. Stejný problém bude s chlazením a uskladněním vyuzených klobás. Jestli máte toto ošetřené, samotného uzení se bát nemusíte. Donce ani uzení studeným kouřem, aspoň nemusíte přitápět spirálou.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 111.8 (?), 29.9.2015 9:41

Přesně tak, naražené klobásky nechat přes noc v chladnější místnosti odstát.Ráno vložit do dobře vyhřáté a vysušené udírny.Také udím na 60-70C po dobu 5-7hod.24 hod. i při teplotě 50-60C se mi zdá trochu moc.Teploměr dát do středu uzených výrobků.rpstylle@seznam.cz

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 227.2 (?), 11.9.2012 15:20

Chce to udit svestkou bez kury, jinak maso horkne, mimo jine a vzdy tak dve sucha polinka a treti mokre, z kyble s vodou.Jen suche drevo, tj.spatne, pak maso je vysusene, atd.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 226.182 (?), 11.9.2012 17:10

Každý má svůj postup, já např.udím bukem a olší bez kůry.Vysuším udírnu, snížím teplotu na 80C a vložím klobásy na 45 min.aby oschly.Poté udržuji teplotu na 60-70C cca 6-7hod.Klobásy i maso jsou vždy výborné.rpstylle@seznam.cz

Uzení domácích klobás
Uzení domácích klobás
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 216.103 (?), 27.11.2012 23:53

Nezlobte se na mne, ale máte je dost vysušené. Takovéto klobásy nemůžete nechat delší dobu na obyčejném vzduchu, po chvíli budou jako troud. Teda pokud je rychle nesnítewink

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
miroslav partl - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (90) - 35.166 (?), 28.11.2012 19:17

Klobásy jsem dělal v sobotu poprvé. 6 hodin na 60 stupňů a 1 hodinu na 70 stupňů a výsledek byl ecxelentní (dle názoru několika mlsných jazýčků).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 226.182 (?), 29.11.2012 18:21

Nejsou to silné klobásy ale cigáro.Fotka je z doby mého prvního uzení.Střevo bylo Cutisin.Už používám vepřová zdíraná střeva kalibr 28-30.Za Váš názor se nezlobím.Jako troud nikdy nebudou, zavakuuji a zamrazím.rpstylle@seznam.cz

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika