UKS Super robot - mlýnek na maso
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 79.166 (?), 25.4.2010 8:01, zobrazeno: 92865x
Zdarvím. koupil sem na inzerát kuchyňského robota z roku 1956 s příslušenstvím, je to UKS E26 Super robot. Fotky robota a příslušenství jsou zde. Od masovémo mlýnku mi ale schází převlečná matice (tu už jsem dokoupil) a ještě mi přebývá dlouhý šnek, který je na můj mlýnek moc dlouhý. K tomu mlýnku se dělal nějaký mezikus? Nevíte někdo prosím? Nemáte někdo podobného robota v provozu? díky b.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 79.166 (?), 25.4.2010 12:06
díky, a jak se ten dlouhý šnek zajišťuje v tom sítku? mám to těleso, šneka, sítko, a schází mi jen ten plechovej žlábek (ten si vystřihnu z nerezu), ale jak mám zastit toho šneka aby " neglajdal"?
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 79.166 (?), 25.4.2010 19:03
Děkuji za odpověď, letos otestuji na rybízu.
Mám ještě další dotazy na majitele UKS, existuje k tomuto mlýnku narážečka klobás? (asi by stačila plechová trubka s osazením a do mlýnku nevkládat vrtulku, je to tak?)
A dále, k čemu je ten nerezový válec s dřevěnými metličkami? To je na sníh nebo dělání másla?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 244.249 (?), 23.11.2012 17:16
ke šneku patří dlouhý šroub se závitem, u masového mlýnku je kratší. to zajistí pevnost sítka a odpad z ovoce je dokonale suchý.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 52.209 (?), 23.5.2010 17:32
Zdarec,
máme UKS typ E 23 - menší, přenosný s kloubovým ramenem. Na to, že je 3x starší, než já, je to parádní mašina, poctivá kovařina, nesmrtelná.
Nejvíc využíváme odšťavňování se šnekem a děrovaným sítkem. Na konci šneku jsem si všiml závitu, patrně pro nějaký kroužek na regulaci tlaku. Ten však nemáme a je pravdou, že výlisky jsou celkem mokré. Mohl bych poprosit někoho o fotku nebo popis?
V současná době chci vyřešit korozi sítka a ostatního, kvůli agresivním šťávám, asi by bylo vhodné pocínování potravinářským cínem, ale nemůžu nic najít, ať už galvanovnu nebo samotný cín (bez Pb).
Díky, Jakub.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 203.36 (?), 31.5.2023 17:10
Zdravim, existuji dve varianty na mlynek UKS. Jedna pouziva dlouhy snek na odstavnovani se zajistovaci drazkou a a zajistovacm plechem v masomlynku.Ta druha varianta na samem zacatku vyroby 1958 disponovala pouze snekem bez zajisteni.To vsak vubec nevadi, staci si pomoci pri spousteni robota lehkym macknutim na celo sneku / staci kus drevenyho spaliku/,Snek se velmi rychle zaplni ovocem a protoze je konicky, tak vyplnenim sitka, treba pri lisovanim rybizu dojde zcela k prirozenemu zajisteni lis.sneku a nehrozi dalsi vypadnuti. Nadrcene zbytky vylisovaneho ovoce vypadavaji ze sitka a stava odteka do nadoby. Doporucuje se naopak po urcite dobe robot zastavit a mlynek se sitkem vycistit.To plati zvlaste u cerneho rybizu, ktery hodne pektinuje a muze zpusobit uplne ucpani mlynku
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|