UKS Super robot - mlýnek na maso
|
|
 |
 |
host - 185.138 (?) 12.8.2011 1:34
Tak to máte průšvih, to ozubení je kované. To znamená, že maximálně někdo šikovný dokáže opravit očesané kolo dovařením housenky, ale nikoliv celé znovu. Byla jsem ve speciální ozubárně za Slaným a tam tvrdili nemožno, nezaplatíte. Sice se dají vyhledat kuželová soukolí, ale nebyla u nich cena a do nich se musí udělat hřídele a nalisovat a ještě se to musí vejít do toho kolénka. Ale nezoufejte, jeden UKS 23 je zrovna v nabídce s kompletním příslušenstvím. Protože to sleduji, tak si troufnu říct, že letos prošly inzeráty tři kousky, čtvrtý se draží. Ale loni jen jeden.
Pokud by byla opravdu jistota, že o to ozubení nepřijdu, tak ho půjčím, ale viděli ti strojaři oč se jedná?
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 224.208 (?), 27.4.2016 12:43
Dobrý den, da se senat náhradní nuž na mletí masa, neznáte nekoho kdo prodá odštavnovač na Urusa, děkuji Bartoš
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 79.166 (?), 25.4.2010 9:48
Takže i to dírkované sítko patří k tomu dlouhému šneku? nemůžete mi někdo udělat snímek jak vypadá to tělo odšťavňovače nebo strojku na marmeládu, abych se mohl v bazarech a na šroťákách podívat?
Ještě mi schází nádoba mixéru, nevíte jestli pasuje ta z pozdějších ETA mixérů? případně kdo máte doma, snímek a nějaký rozměr by nebyl?
Jinak ten robot je podle mě bezvadnej i když se zdá být zastaralej. Pokud na to člověk má místo, tak není co řešit.
Děkuji pěkně.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 185.138 (?), 7.5.2010 14:08
Nádoba mixéru z pozdějších ETA strojků je shodná, dělaly se pak i menší velikosti. Fotky udělám později. Pokud si opatříte převodovku s příslušenstvím, ať už na Eta Mira (kovová) nebo plastovou na novější typy, tak můžete využít i šikovnější šlehač a hnětač od těchto typů. Docela dost se toto zboží točí na aukru, ale dá se i koupit nové od Ety, jen to stojí dlouhé peníze.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 185.138 (?), 7.5.2010 14:37
Takže masomlýnek a úprava obroučky při rozbití originálního šlehače jsou na obrázcích. Šlehací nádoba s obrubou je snáz sehnatelná, používala se k samostatnému šlehači.
Ovšem jeden z nejúžasnějších starých robotů je Zetka ze Zbrojovky Brno, ta měla i pasírku a míchadlo na povidla s pružným převodem k plotně.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 185.138 (?), 7.5.2010 15:17
Tak po prohlédnutí obrázků, pokud jste dokoupil tu převlečnou matici, tak už odšťavňovaci chybí jen ten žlábek na vylisované ovoce a nevyfotil jsem takové kovové kolečko, které se chytne šroubkem na čelo šneku - jsou dvě, tím se reguluje jak moc to lisuje.Bez něj to bude míň ždímat.
Pak vám chybí ta nádoba šlehače, ale ten asi nepotřebujete.
Z mixéru jsem viděl víčko, nevím, jestli máte i spodní přírubu, nebo to chybí celé.
To s těmi dřevěnými metličkami je úžasný zmrzlinový strojek, v téhle verzi jsem ho ještě neviděl. Dáte to do větší nádoby, zasypete ledem a už se mrazí. Mělo by na to být i víčko.
Podle odšťavovače na citrusy to byla verze do školní jídelny. 
Ten odstředivý osťavňovač je také docela raritní, není náhodou přidělaný na převodovce? To by totiž byla převodovka pro Eta Mira.
Omlouvám se, že to píšu na několikrát, odkazu na obrázky jsem si nevšiml.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 105.191 (?), 13.5.2010 8:52
K odšťavňovači mám jen šroubek na šneka, o žádném kovovém kolečku nevím - ale to by neměl být problém si ho udělat. Pravděpodobně má každé jiný průměr pokud dobře chápu.
Nádobu šlehače opravdu nemám, mám jen to trojhranné víčko. Spodní přírubu nemám.
Odstředivý odšťavňovač je kompaktní kus, nepotřebuje převodovku protože otáčky svislého vývodu robota se dají regulovat pomocí knoflíku na panelu.
Děkuji moc za fotky a za radu. To co schází dokoupím po bazarech nebo na aukru.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 185.138 (?), 29.7.2011 15:14
Při příležitosti doplnění sbírky o UKS 20 jsem změřila ta kolečka k odšťavňovači. Je to téměř 2 plech, průměr 44 má oblouček na okraji tak, že je 5 mm vysoký a průměr 42 je 6 mm vysoký. Dělá to dojem, že jsou to stejná kolečka, jen různě lisovaná. Jejich výhoda je, že vám neleze nepořádek dovnitř šneku, který je dutý.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 214.65 (?), 6.8.2011 13:17
Dobrý den,
máme po babičce robot UKS E23, je to super stroj, nicméně chbí nám jedna součástka v převáděcím rameni E231. Takové ozubené kolo, které je vevnitř (babička ho dala známému, aby jí sehnal jiný, nebo nechal udělat, ten známý umřel a my už nemáme ani ten starý, který byl očesaný ani žádný jiný nový) Najde se dobrá duše, která by buď prodala celé rameno, nebo měla náhradní díly a mezi nimi tento ozub, nebo ozub zapůjčila abychom jej mohli nechat udělat na CNC u strojařů? Díky moc!!!
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 185.138 (?), 12.8.2011 1:34
Tak to máte průšvih, to ozubení je kované. To znamená, že maximálně někdo šikovný dokáže opravit očesané kolo dovařením housenky, ale nikoliv celé znovu. Byla jsem ve speciální ozubárně za Slaným a tam tvrdili nemožno, nezaplatíte. Sice se dají vyhledat kuželová soukolí, ale nebyla u nich cena a do nich se musí udělat hřídele a nalisovat a ještě se to musí vejít do toho kolénka. Ale nezoufejte, jeden UKS 23 je zrovna v nabídce s kompletním příslušenstvím. Protože to sleduji, tak si troufnu říct, že letos prošly inzeráty tři kousky, čtvrtý se draží. Ale loni jen jeden.
Pokud by byla opravdu jistota, že o to ozubení nepřijdu, tak ho půjčím, ale viděli ti strojaři oč se jedná?
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|