Udírna a uzení bez problémů

Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 86.111 (?)
9.2.2013 19:56

Souhlasím, udírna tak smrdí kouřem, že nějaká rybina nemá šanci.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

jezevec22 - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (58) - 16.123 (?), 9.2.2013 18:55

Používám dřevěnou udírnu na podezdívce a ryby udím poměrně často a nikdy jsem nezpozoroval, že by po uzení byla udírna cítit rybynou. Samozřejmě to co odkápne (u mne na plech pod zavěšenými výrobky a steče do sběrné nádoby) je třeba vždy odstranit. Udírna po uzení vždy voní pouze kouřemsmileyyes

Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 86.111 (?), 9.2.2013 19:56

Souhlasím, udírna tak smrdí kouřem, že nějaká rybina nemá šanci.

host - 174.153 (?), 11.11.2013 20:37

zdravim, chystam sa udit svoje prve klobasy a chcel by som udit studenym dymom. trva to cca 2-3 dni co som sa docital. malo by sa dymit nonstop alebo iba niekolko hodin denne? minulu zimu som udil maso na studeno 4 dni ale bolo kysle. pravdepodobne chyba bola, ze som nemam predohriatu udiaren? vdaka za info. Palo

tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 114.253 (?), 11.11.2013 21:38

Nechci vás přemlouvat, ale co vás vede k tak dlouhému uzení, když máte špatné zkušenosti-to znova riskovat, škoda práce a času a materiálu.V dnešní době ledniček a mrazáku pěchovat kouř 4 dny do masa... ale dotaz byl jiný, může to být neosušeným masem a je dobré ho předehřát, taky použité dřevo může být na vině.Udírnu je nutno předehřát, aby v ní nekondenzovala voda a pak ubírat teplotu na studené udění.

host - 116.4 (?), 19.11.2013 12:09

Zdravím všechny.

Jsem autorem tohoto vlákna a rozhodl jsem se se s vámi podělit o nový poznatek.

Před měsícem jsem udil a maso jsem naložil takto: Stejný postup jako vždy, prostě nasucho sůl s česnekem vmasíruji do masa. Ale. Takto připravené maso jsem šoupnul do pevného silonového sáčku, každý kousek zvlášť a ústy moje žena vysála vduch a pevně jsme to zavázali. Toto jsme volně uložili do lednice a každé asi čtyři dny promnuli a převrátili a po čtyřech týdnech jsem udil. Maso po vytažení ze sáčků nádherně vonělo. Umyli jsme ho dvakrát v teplé vodě, osušili do sucha a zavěsili do dobře vyhřáté udírny. Výsledek výborný. Opět to nikomu nevnucuji, prostě to jde. Ještě, cukr dávám se solí a česnekem hned od začátku. Jarda.

host - 10.2 (?), 30.11.2013 10:27

Zdravim Pane Jardo než aby jste trápil Vaši pani vysávánim vzduchu tak jsem dělal pokus s vakuovou dozou taky to funguje-:o)

host - 72.149 (?), 30.11.2013 13:36

Viděl jsem video, jak v kanadě nakládají lososy. Tam je narovnali do hrnce, navrch dali PE pytlík, do kterého nalili vodu. Tak se to uzavřelo proti vzduchu.

FO

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Robotická sekačka na chalupu6.6.2025
Filtrace kohoutkové vody6.6.2025
Robotická sekačka na chalupu5.6.2025
Robotická sekačka na chalupu3.6.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025