Generátor kouře



host - 218.122 (?)
17.4.2018 18:48

Já nechávám maximálně 12hod. jde jen o nevonění, zbytek zařídí fermentace - kvašení a sušení.

Nakládám týden až dva pomocí vákuovačky.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
               
host - 85.30 (?), 29.12.2017 20:58

a nakonec


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 78.124 (?), 9.2.2019 18:09

Mám problém s údením studeným dymom. Kúpil som z Polska Dymbox.ani po 80 tich hodinách klobásky nie sú vyúdené. Poprosil, by som o radu. Niekde robím chybu!

Vďaka za pomoc.

Eman

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 236.1 (?), 10.2.2019 8:53

Taky jsem si pořídil Dymbox. Jeho problém je, že teplota v udírně se musí pohybovat nad 20 stupni. To samotný dým z Dymboxu nezajistí. Musíte v udírně přitápět elektricky nebo studeným kouřem udit jenom v létě, případně v interiéru.  Může být ale problém s koupeným masem v akci, které se může v teple začít kazit dřív než se konzervuje kouřem, taky v noci teplota klesá. Zkusil jsem pouštět dým z dymboxu a současně topit v topeništi, ale byl problém s dehtováním. Protože nemám v udírně spirálu s termostatem, v zimě Dymbox nepoužívám

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 212.214 (?), 1.3.2019 10:46

Já jsem si postavil generátor studeného kouře a do udírny jsem přidal topnou spirálu, ovládanou digitálním termostatem, takže si mohu plnule nastavit libovolnou teplotu

Topná spirála
Topná spirála
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 212.214 (?), 1.3.2019 10:47

A ješte foto digitálního termostatu za 350Kč smiley

Digitální termostat
Digitální termostat
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 212.27 (?), 18.3.2019 11:35

Já jsem si postavil generátor kouře podle tohoto videa a malinko jsem si ho upravil. Proti těm kupovaným má tu výhodu, že je tam odlučovač kondenzátu a je to teda pěkný marast.

Jakou jste měl teplotu v udírně?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
fentis - (1) - 172.9 (?), 21.12.2017 8:21

Hobliny nebrat. Ve válci se ucpou a neumi se sypat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 103.6 (?), 17.4.2018 9:45

Maso založím na sucho 1měsíc, omyju od přebytečné soli a udím 4x obden 6-8 hod. Potom ho nechám viset v chladu a pomalu konzumuji dle potřeby. Maso je vyzrálé, vyuzené a vydrželo by velice dlouho. K uzení používám bukové štěpky, koupené v balení po 15kg

Uzení zdar, Bláža 


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 103.6 (?), 17.4.2018 9:51

Omylem jsem zadal obrázek masa uzeného klasicky. Toto je už je to správné studeným kouřem z generátoru. 

Uzené studeným kouřem
Uzené studeným kouřem
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 218.122 (?), 17.4.2018 18:48

Já nechávám maximálně 12hod. jde jen o nevonění, zbytek zařídí fermentace - kvašení a sušení.

Nakládám týden až dva pomocí vákuovačky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Úprava vody magnetickým polem12:13
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?10:37
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika