Fuet



Stránky: 1,  2   
M. D. - (2) - 161.52 (?) 
2.1.2015 12:38, zobrazeno: 72422x

Přeji všem dobrý den, obracím se na tuto sešlost s prosbou a dotazem zda někdo má povědomí o tom jak vyrobit doma salám FUET. Na internetu jsem bohužel nenašel nic a ani pan Gůgl mi nepomohl. Závěrem své prosby přeji všem labužníkům Šťastný Nový rokl 2015. Míla

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
host - 92.152 (?), 2.1.2015 15:52

Tak to by mě taky zajímalo. M.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 72.149 (?), 2.1.2015 19:32

myslím, že se to tady nepodaří, zrovna tak, jako se nepodaří parmská šunka. Snad jedině v klimatizované komoře.

FO

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 235.130 (?), 3.1.2015 9:43

To je strašně jednoduchý, stačí do klobás přidat 3% cukru a pověsit do špajzu a nechat vykvasit(fermentovat) při teplotě 20 - 25°C cca 3týdny. Případně trochu sladkýho červenýho vína. Dělám to běžně.

čabajky
čabajky
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 236.1 (?), 3.1.2015 11:47

Jednoduché to určitě nebude. Moc záleží na způsobu uzení, možná i na použitém mase. U koupeného masa a po obvyklém krátkém uzení teplým kouřem klobásy po 3 týdnech ve 25 stupních spíš zasmrádnou než zfermentují.  Jestli se Vám to daří, tak klobouk dolů. Můžete upřesnit složení takových klobás, délku a teplotu uzení, jestli přidáváte vodu, atd. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 235.130 (?), 3.1.2015 12:51

Žádné uzení, syrové zavěsit do špajzu, když udit tak jen studeným kouřem navonět do 25°C. Nesmíte zabít bakterie mléčného kvašení, které jsou v masu. Maso míchám bůček, plecko,krkovici, přední hovězí jako normální klobásy. podle peněz, jen z libového bůčku jsou taky dobrý.

Jen sůl, cukr a koření co komu chutná a žádná voda jen to víno. Maso musí být chlazené a míchat v rukavicích, aby jste neohřívali maso a neodděloval se tuk od masa.

Takle to dělají Francouzi - Saveurs how to make saucisson (french salami) with Julien Picamil from Dartmouth UK

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 72.149 (?), 5.1.2015 10:11

dělám klobásy "maďarského typu", kde je také důležitá fermentace(lehká při nižší teplotě, cukr nepřidávám)  a následné sušení, šunku za studena zauzenou a sušenou. Mám zkušenost, že výsledek je závislý na teplotě a vlhkosti vzduchu během zrání-sušení. Proto jsem si na fuet netroufl. Děkuji za dodání kuráže- zkusím to také.

FO

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 75.21 (?), 5.1.2015 12:48

Ještě jsem našel lepčí fotku.

čabajky
čabajky
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 75.21 (?), 5.1.2015 12:49

A současnost:

Čorýzo-syrové
Čorýzo-syrové
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 75.21 (?), 5.1.2015 12:51

A chorizo hotové

Domácí klobása fuet
Domácí klobása fuet
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?8:04
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika