Dmácí uzený sýr



host - 226.182 (?)
7.10.2014 16:12

Salámové střevo musí být propustné kouři.Sýr jsem takhle udil se salámem, s vlašskými ořechy a s grilovacím kořením.Vždycky vůně uzení byla, a hlavně chutnal.Uzení zdar, rpstylle@seznam.cz

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5   
            
host - 226.182 (?), 7.10.2014 16:12

Salámové střevo musí být propustné kouři.Sýr jsem takhle udil se salámem, s vlašskými ořechy a s grilovacím kořením.Vždycky vůně uzení byla, a hlavně chutnal.Uzení zdar, rpstylle@seznam.cz

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 134.7 (?), 7.12.2014 22:26

Já udim jedině v uditelném střevě a nemá to chybu. Voní nádherně. Udím asi 2 hodiny na 40 stupnňů a potom asi hodinu na 80 stupňů. A je to akorát. Zkoušel jsem i meniší teploty, ale málo se to spékalo. MOžná je to tím střevem. Ale dají se krájet krásná kolečka. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 14.211 (?), 22.8.2018 13:24
Uzený sýr 2 hodiny studeným kouřem bych chtěl ochutnat podle mě nebude mít s uzeným sýrem nic společného.Udim sýr již mraky let a vždy nejdříve 3 h tak na 40 až 55 stupňů a potom 3 hoďky na 60- 70 podle sýra.stalo se mě že jsem učil i 8 hodin aby se slil.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 225.146 (?), 7.10.2014 14:21

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 210.161 (?), 3.11.2017 23:07
Zdravim, ja delam syr tak ze koupim cihlu eidamu nakrajim na kostky cca 1 az 2 cm, v lavoru si ho pokapu olejem, pridam prisady dle chuti(bylinky, zeleninu, koreni) poradne propracuju, a pak davam do hadrovejch detskejch plen cca po pul kg a udim napred tak 2 hodky do 40 stupnu a pak tak 8 az 12 hod do 80 stupnu, v prubehu uzeni pleny postrikuju vodou aby zustali stale vlhke, syr je luxusni, jen upozornim pozor na cerstvi cesnek kdyz se to prezene tak je syr trochu nakysli
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 30.200 (?), 17.5.2018 22:03

Ahojky nejlepší sýr na uzeni je německá gouda (prodava se i tady). Samotny syr udím jen na roštu asi půl kylové kusy a to asi 4 hodiny teplota kolem 40-50 C°. Šunkový sýr a ochucený udím pouze v punčoše. Asi hodinu sýr jen zakouřím s teplotou kolem 30°C a pak zvednu teplorz na 50°C a udím 3 hodiny. Nikdy se mi nestalo aby se sýr připekl k punčoše pokaždé jde krásně vyndat

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3,  4,  5   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika