A až Z o uzení



jezevec22 - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (58) - 16.123 (?)
17.12.2017 13:18

Do klobás se dává 20 - 25 g na kilo masa, Já osobně dávám 22 g/kg. Takže se domnívám, že klobásy nebudou přesolené a už bych maso nepřidával.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

   Předchozí příspěvky  |  <  21,  22   
         
BIMBOTOM - (29) - 237.111 (?), 16.12.2017 11:02
Ahoj mám naloženo 21 dní, maso nesmrdi ale lak není úplně čirý mám ho raději vyměnit? Teplota v lednici 2°C


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 4.177 (?), 16.12.2017 21:31
Zbytečně.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
BIMBOTOM - (29) - 41.194 (?), 17.12.2017 6:28

Ahoj, říkáš že je to zbytečné potřeboval bych aby to vydrželo ještě 5dní než budu udit, ale stále mám obavu aby se mi to za těch 5dní nezkazilo, myslíš tedy že to vydrží?Ono aby se zkazilo 20 kilo masa už něco přeci jen stojí.A vyměnit lák je přeci je zanedbatelná částka.Ale děkuji za reakci.Ještě jedna otázka včera jsem nasolil maso na klobasky cca 20kilo dal jsem 450g soli není to moc?A zda ano pomohlo by přikoupení 3kil masa a to už nesolit a zamíchat to do již nasoleného masa?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 4.177 (?), 17.12.2017 11:44
Ve 2 stupních se maso nezkazí.. Já dávám do klobás jen 2dkg soli na kilo, někdo víc. Přidání mletého masa pomůže.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 85.30 (?), 29.12.2017 20:19

Zrovna udím klobásy, obyč. vepřové a opět jsem dal cca 19g a bývají akorát, vše je o chuti každého z nás wink

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
jezevec22 - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (58) - 16.123 (?), 17.12.2017 13:18

Do klobás se dává 20 - 25 g na kilo masa, Já osobně dávám 22 g/kg. Takže se domnívám, že klobásy nebudou přesolené a už bych maso nepřidával.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 67.66 (?), 17.12.2017 23:00

Jenom bych připoměl, že i propláchnutá nasolená střeva jsou slaná a že klobása uzením ztratí něco na objemu i hmotnosti, což slanost taky zvýší. No a protože sůl není pro lidské zdraví žádné požehnání, dostávám se zřetelně pod 20g soli na kg masa a chuti to kupodivu neublíží.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 111.8 (?), 18.12.2017 14:05

Zdarec, lák bývá ze začátku průhledný pak červený.Můžou na hladině plavat mastné kousky nebo takový slabý mastný povlak.Lák nesmí zapáchat, pěnit nebo se celý zakalit.Do klobásek dávám 22g soli na kilo, takže to máte v pořádku.Nic přikupovat nemusíte.rpstylle@seznam.cz

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
BIMBOTOM - (29) - 41.194 (?), 19.12.2017 17:39
Ahoj dík za reakce, ale strach byl větší než abych to nechal tak jsem radši vyudit.A povedlo se


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 252.138 (?), 9.4.2020 4:09

Zdar udiči, obalujete po vyuzení maso v česneku a paprice? V jakém stádiu, předpokládám že ještě teplé, dokáže česnek předat chuť do masa? Díky za náměty.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  21,  22   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?8:04
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika