Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

    Ve starých chalupách bývala udírna v každém širším sběrném komíně. Maso se udilo při běžném vaření v kachlovém sporáku. Nevím ale, je-li to cesta k následování. Mnohdy to byla jen z nouze ctnost, dobrý hospodář by neplýtval časem ani palivem v udírně na dvorku. 
   Stejně tak uzení smrkem mohlo být rozšířené proto, že to bylo jediné široce dostupné dřevo,  pach pryskyřice zastudena možná nevadil a kancerogeny v mase nikdo neřešil.
  Tedy, diskutuje tu řada Slováků, zajímalo by mě, co řeknou na větu:...kde to na Slovensku skutečně znám, se klobásy, slanina, šunka udí za studena a jen smrkem,...
    Kdybych měl volit mezi vrbou a smrkem (dosud jsem neudil ani jedním z nich), volil bych nejspíš vrbu 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika