Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Váš problém "začouzeného" masa zpočívá v tom, že jste maso určitě vkládal do předem nevyhřáté udírny, kde byla relativně vysoká vlhkost. Před uzením zvláště v chladném období (podzim, zima) je bezpodmínečně nutné vyhřát udírnu na teplotu vyšší než je udící (klidně na 100°C). Poté sjet na teplotu udící a udit. Rovněž je vhodné jednotlivé kusy masa předehřát v jemně osoleném teplém láku. Potom se nesrážejí saze na jednotlivých šrůtkách. Na toto dehtování je nejnáchylnější plechová udírna (kterou osobně vlastním). Nejméně náchylná je dřevená. Zděná je ideální na udržování rovnoměrné teploty, avšak počítejte s tím, že toto vyhřátí (prohřátí) může trvat  hodinu i déle. Záleží na venkovní teplotě. Udící teplota 95°C jak uvádíte je rovněž vysoká, pokud se nejdná o přeuzení např. kupované uzeniny (vuřty, párky atd.) např. při posezení v létě. 

                       Milan Boštička

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika