Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Mě se to stalo jednou také. Maso jsem koupil v Makru. Podle údajů na štítku bylo možno zpracovat ještě asi do dalších 5dní. Druhý den, když jsem to rzbalil, bylo jasné, že by tak dlouho nevydrželo Ten den jsem ho měl v teplotě cca 0-1°C. Přestože již na povrchu i vřezu lepkalo, vybral něco na kolbásy a zbytek jsem nechal upéct. Klobásy jsem vyudil studeným kouřem. Byly kyselé, ale jinak neškodné. Použily jsme je do "kapustnice" a zbytek snědli.

Od té doby jen čerstvé maso od řezníka. Po namísení nechám v chadu do druhého dne a pak plním. a pověsím. Následující den je trochu zaudím při zýšené teplotě(max 30°C), aby byly na povrcu suché. Pak považuji za důležité udit pomalu a větrat udírnu. Každý den cca 3-4hodiny lehkým kouřem a zbytek dne větrám. Uzení za studena je vlastně kombinace uzení a sušení. Uzení dezinfikuje a dává chuť. Největší chybou je dle mého názoru příliž intenzivní uzení a přeuzení. Tím že se snižuje obsah vody, zvyšuje se nejen slanost, ale také obsah látek dodaných uzením. Pokud se uzení přežene, pak po vysušení se to může stát až nechutné.

F.O.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika