Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

O uzení studeným kouřem toho bylo dost v "kulináři". Uzení studeným kouřem není o tom valit do udírny kouř po celou dobu. Při uzení studeným kouřem jde o to, aby se také snížila vlhkost masa. Takže udit slabým kouřem, cca 6hodin a pak nechat větrat. Klidne do druhého dne. pak zase trochu zaudit a zase větrat a tak dál. cca 4x. Klobásy by měly být po celém povrchu suché. Pak dát sušit podle počasí 2-3 týdny. Při sušení dát pozor, aby se nesušily moc rychle- měly by schnout v celém průřezu rovnoměrně.

Největší chybou je moc kouře a hustého. Teplota kouře se nezíská ochlazením horkého kouře v kouřovodu, ale zředěním vzduchem. Kouř musí vzvikat za dobrého přístupu vzduchu. Nejlepší je otevřené ohniště a nechat doutnat špalek.

U studeného utení je možné přiuzovat, protože maso je syrové na rozdíl od uzení za tepla, kdy je maso "dušené" a sušením by z něj vzniklo "roští".

Už při přípravě směsi je nutné postupovat bez přidání vody, mele se vychlazené maso a míchá se v chalu tak dlouho až se směs spojí a lepí se na ruce a nejde z nich sundat.

FO

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika