Zdravím. Zhotovil jsem si dřevěnou udírnu a chystám se začít. Nejdřív opatrně, takže jen přeudit, klobásku, salám apod. Pročetl jsem si hodně diskuzí, ale to co jsem hledal jsem nikde jasně nenašel. A to zda je nutné i při přeuzování klábásy a salámy nejdříve ohřát v teplé vodě jako se to dělá u masa, které se po naložení vkládá do udírny. No a když už jsem tady, tak ještě jeden dotaz. Topeniště jsem zhotovil ze starých lázeňských kamen (i když jsem četl, že by topeniště mělo být bez roštu) a potom to vedu dvěmi trubkami o prům. 130 cm ze spoda do "dřevěné bedny" na nohách z hranolů. Pokud zjistím, že ty dvě trubky jsou moc, tak to zkrátím. Myslíte, že by ty trubky mezi topeništěm a udírnou chtěly něčím zaizolovat? A pokud ano, znáte něco? Asi nějakou vlnu s alobalem nebo něco podobného? Děkuji za odpověď.
Jirka