Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ty eLka asi sloužily k položení roštu či drátěné sítě, která brání, aby maso při manipulaci nebo proříznutí háku nespadlo do ohně či na zem. Párkrát se mi to vyplatilo. Pro odkap mastnoty možná taky - lavóry s vodou. Ale nevím, jestli se to ve starých udírnách praktikovalo.
V řeznických udírnách se obvykle topilo na podlaze bez roštu, vzniká prý lepší, aromatičtější rošt než s kouřem. K čemu jsou průduchy, nevím, snad k připojení přívodu studeného kouře z ohniště mimo udírnu. Přívod čerstvého vzduchu mi nedává smysl.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika