Králíčci a jejich oči

host - 234.228 (?)
16.3.2015 20:21

Vrozené vady se mohou občas vyskytnout. Je třeba uvážit, zda oba postižení jsou jen od jedné matky, pak by bylo vhodné tuto samici vyřadit z chovu, taktéž nepoužít ani její sourozence nebo potomky. Je taktéž možné, že se to stalo jednou a už se to více nezopakuje.  To se nedá nijak předvídat, pouze vysledovat, od kterého kusu vada pochází. K chovu by měla být použita vždy jen zdravá zvířata, a zdraví by mělo být jedním z hlavních kriterií chovných jedinců. Postižené jedince, pokud nijak nezaostávají, bych normálně dokrmila a snědla. Podobný problém se mi kdysi dávno v chovu také vyskytl, oko však nechybělo, ale bylo malé a nefunkční. Vícekrát se to již neopakovalo. V.L.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 111.247 (?), 16.3.2015 16:47, zobrazeno: 12393x
Poradí mi zde někdo, chovám králíky už dlouho a letos mám od tří samic 21 mladých dvě z toho mají jen jednon oko. Všichni už koukají, běhají i ty dva bez očíčka. Jen by mě zajímalo zda je to velký problém a co může nastat. Zažila jsem to popevé a tam nevím. Děkuji za odpověd

host - 234.228 (?), 16.3.2015 20:21

Vrozené vady se mohou občas vyskytnout. Je třeba uvážit, zda oba postižení jsou jen od jedné matky, pak by bylo vhodné tuto samici vyřadit z chovu, taktéž nepoužít ani její sourozence nebo potomky. Je taktéž možné, že se to stalo jednou a už se to více nezopakuje.  To se nedá nijak předvídat, pouze vysledovat, od kterého kusu vada pochází. K chovu by měla být použita vždy jen zdravá zvířata, a zdraví by mělo být jedním z hlavních kriterií chovných jedinců. Postižené jedince, pokud nijak nezaostávají, bych normálně dokrmila a snědla. Podobný problém se mi kdysi dávno v chovu také vyskytl, oko však nechybělo, ale bylo malé a nefunkční. Vícekrát se to již neopakovalo. V.L.

host - 157.239 (?), 16.3.2015 22:01

No vidíte, a nám by pasovalo, kdyby kuřata zmutovala a místo suchých prsou měla další kytkywink. Třeba se brzo dočkáme-jedna líheň je v bývalé chemičcefrown.

host - 111.247 (?), 17.3.2015 8:59
Děkuji Vám za odpověď, samice je a byla zdravá. Mláďata jsou čiperný skáčou jako by jim nic nebylo. Jsou od jedne samice, mela vrh šesti mladých. Mám ji od miminka a to jsou její první mimča. Zatím to vypadá že jim to nevadí a doufám že se do budoucna něco nepřihodí. Děkuji E.K.

host - 234.5 (?), 9.6.2015 12:35
U mna sa to tiez niekedy stane ze mlade neotvory oko nasilu ho neroztahujte pretrel som ho rano a na obed ocnym framykoinom a vecer uz otvene a ok ale ak je to vrodena vada tak uvidite ako bude priberat a potom upiect
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz